Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άδικη 100% η ποινή, ο λόγος στην Εφέσεων

Άδικη 100% η ποινή, ο λόγος στην Εφέσεων
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 - 09:20
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το είπε και το έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατέθεσε έφεση για την ποινή των δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που του επιβλήθηκε για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η προσφυγή των «ερυθρόλευκων» θα συζητηθεί σήμερα (Τετάρτη, 11/12) στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Το απαράδεκτο είναι ότι στην πρωτόδικη απόφαση που έβγαλε η Μαρία Τσαγκιά, η αθλητική δικαστής της Superleague, ελήφθη υπόψη η έκθεση της αστυνομίας, κάτι που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό και ταυτόχρονα απορρίφθηκε αίτημα του Ολυμπιακού για να αλλάξει το άρθρο που παραπέμφθηκε.

Η αναφορά που κάνει ο παρατηρητής αγώνα στο δήθεν τραυματισμό αστυνομικού προκύπτει από ενημέρωση τρίτου και όχι από περιστατικό που έχει δει ο ίδιος, όπως επιβάλλει ο κανονισμός να γράφει στην έκθεσή του. «Μετά το συμβάν με κάλεσε ο Επικεφαλής Μέτρων Τάξης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Λινάρδος και μου υπέδειξε τραυματία αστυνομικό από το προηγούμενο γεγονός, κατά δήλωσή του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την αρχή η υπόθεση ήταν στον... ρυθμό της προπαγάνδας που έβγαζαν κάποια βίντεο από την υποδοχή του ΠΑΟΚ, τα οποία δεν έδειχναν τίποτα! Ο Ολυμπιακός παραπέμφθηκε με λάθος άρθρο, άρα και για την ποινή του εφαρμόστηκε λάθος άρθρο. Κατά την ακροαματική διαδικασία οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν την ευθύνη για όλα, όμως, εξαιτίας του προαναφερόμενου περιστατικού, το οποίο φυσικά δεν αποδέχθηκαν ότι συνέβη, έκαναν λόγο για διαστρεβλωμένο κατηγορητήριο. Άλλωστε, στους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και τον Αρη έγινε χαμός και οι Θεσσαλονικείς τη γλίτωσαν μόνο με πρόστιμα.

Θυμίζουμε ότι στο ματς με τον ΠΑΟ παραπέμφθηκε ο φροντιστής, με την κατηγορία ότι χτύπησε τον Διούδη, όμως ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 17.000 ευρώ (!!!) και ο φροντιστής με 5.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου ενός μήνα. Για όσα έγιναν στην Τούμπα υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού που κατάγγειλε «ύβρεις, χυδαίες συμπεριφορές και προπηλακισμοί ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου από ανθρώπους του ΠΑΟΚ».

Επίσης, στη δική του ανακοίνωση ο Αρης τόνισε ότι «στην Τούμπα καταργήθηκε κάθε έννοια ηθικής και νομιμότητας», προσθέτοντας ότι «περίεργοι τύποι» με διαπιστεύσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκοβαν ανενόχλητοι βόλτες πίσω από τον πάγκο της ομάδας μας, υβρίζοντας και απειλώντας τα μέλη της αποστολής μας», ενώ τόνισε ότι «παρόμοιο ήταν και το σκηνικό στους διαδρόμους των αποδυτηρίων», προσθέτοντας ότι έχουν και αποδείξεις. Κι όμως ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 61.000 ευρώ.

Να προσθέσουμε ότι η έκθεση της αστυνομίας ανέφερε ακρωτηριασμό δυο δακτύλων του αριστερού του χεριού ενός ατόμου (σ.σ. πιθανόν σεκιούριτι) που στο 70' του αγώνα προσπάθησε να απομακρύνει κροτίδα που πέταξε άλλος οπαδός, η οποία εξερράγη στο χέρι του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας, μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε τραυματισμός και δεύτερου οπαδού, αυτός τραυματίστηκε στο κεφάλι από επίθεση άλλου οπαδού, έξω από τη θύρα 4 της Τούμπας που επίσης διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Αντίθετα στο Καραϊσκάκη δεν έγινε τίποτα μέσα στο γήπεδο! Όλοι οι φίλαθλοι ήταν υποδειγματικοί και πολύ καλό το κλίμα μεταξύ των παικτών.

Ένας ακόμη λόγος που δεν δικαιολογείται η ποινή. Επίσης, σε συνδυασμό με τα προηγούμενα βγάζουν μάτια τα δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Σημειώνουμε ότι ο κανονισμός δεν προβλέπει μια αγωνιστική, παρά καμπάνα 2-4 αγωνιστικών, εκτός αν γίνει νομικό άλμα. Αν δεν αλλάξει η ποινή οι Πειραιώτες θα εκτίσουν στους αγώνες πρωταθλήματος με την ΑΕΛ και τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης