Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είναι ντροπή για τη διαιτησία να μην διαγράψουν τους Φωτιά, Ευαγγέλου, Φίλο και Φωτόπουλο

Είναι ντροπή για τη διαιτησία να μην διαγράψουν τους Φωτιά, Ευαγγέλου, Φίλο και Φωτόπουλο
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 - 22:31
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ιδού η Ρόδος για τον Περέιρα. Το να παραμένουν στον πίνακα οι διαιτητές Φωτιάς (Πέλλας), Ευαγγέλου (Αθηνών)και οι βοηθοί Φίλος (Βοιωτίας)και Φωτόπουλος (Αθηνών) είναι ντροπή για τη διαιτησία. Τα λάθη τους στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό (0-0) είναι τέτοια που ο κόσμος αποκαλεί «χειρουργεία». Μακάρι, να επιτρέπονταν οι δηλώσεις των διαιτητών για να βλέπαμε πως θα τα δικαιολογούσαν. Μακάρι, οι αρμόδιοι να έδιναν στη δημοσιότητα τους διαλόγους στο VAR, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, για να βλέπαμε τι έλεγαν.

Όμως, όλα αυτά είναι αποδείξεις ότι στην ελληνική διαιτησία επικρατεί σκοτάδι. Και για να μην διαγράφει ο Περέιρα τους Φωτιά, Ευαγγέλου, Φίλο και Φωτόπουλο σημαίνει ότι δεν θέλει το καλό της ελληνικής διαιτησίας αλλά να συνεχιστεί το 100-0 κατά του Ολυμπιακού. Ας δουν «τα πράματα και θάματα» που έγιναν στον Βόλο και οι ειδικοί της UEFA και να μας εξηγήσουν πως δικαιολογείται μια τέτοια διαιτησία.

Για ποιόν λόγο ακυρώθηκε το γκολ του Σουντανί στο 17'; Ο παίκτης του Ολυμπιακού καλύπτεται ξεκάθαρα. Γιατί ο βοηθός Φίλος (Βοιωτίας) σήκωσε τη σημαία του σε μια φάση που δεν χρειάζεται ριπλέι; Γιατί οι Ευαγγέλου και Φωτόπουλος (και οι δυο Αθηναίοι), οι οποίοι ήταν στο VAR και στο ματς ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-1 και ο Περέιρα δεν έχει απαντήσει ακόμη τι ήθελε μαζί τους σε μαγαζί στην Κηφισιά λίγες ώρες πριν από τον αγώνα, ακύρωσαν αυτό το γκολ; Να σημειώσουμε ότι στην εξέταση της φάσης ο Ευαγγέλου φαίνεται να ρωτά τον Φωτόπουλο. Επίσης, γιατί ο Φωτιάς δεν πήγε στο VAR για να δει μόνος του τη φάση; Ο Φωτιάς που ήταν στο VAR του αγώνα με την ΑΕΚ, όπου για μια και μοναδική φορά στα χρονικά του πρωταθλήματος, ακυρώθηκε γκολ για φάουλ που δεν έγινε στο κέντρο του γηπέδου!

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων», όταν ο Φεράρι κράτησε με το αριστερό του χέρι τον Ελ Αραμπί, για να μην πάρει τη μπάλα και βρεθεί τετ α τετ με την εστία. Ο Φεράρι έκανε λαβή πάλης στον παίκτη του Ολυμπιακού και τον έριξε κάτω. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, δηλαδή στην ίδια φάση υπάρχει πέναλτι του Μουνίθ στον Μπα. Ο Φωτιάς πήγε στο VAR (on field review) για να δει τη φάση (45+6') και δεν είδε τις διαδοχικές παραβάσεις. Ούτε ο Ευαγγέλου του είπε να δώσει απευθείας το πέναλτι. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι έχουν το VAR ως άλλοθι...

Διαβάστε επίσης

Ο Χούμπελ «τελείωσε» τους Ευαγγέλου, Φωτιά και Φίλο, «καρφιά» και για την ΚΕΔ

Ο Χούμπελ «τελείωσε» τους Ευαγγέλου, Φωτιά και Φίλο, «καρφιά» και για την ΚΕΔ

Με δυο λόγια αυτή είναι ερμηνεία της δήλωσης του Αυστριακού τοποτηρητή των FIFA, UEFA, ο οποίος παραδέχεται ότι τα διαιτητικά λάθη υποκινούν βία, ενώ χτύπησε δυνατά την... καμπάνα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει... (video)

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει... (video)

Όλη η Ελλάδα έβγαλε τα συμπεράσματά της από το μαρκάρισμα του Πασαλίδη. Ο ΠΣΑΠ ας σταματήσει τα ξεφτιλίζεται. Το θύμα είναι ο Γκιλιέρμε.