Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μονόδρομος η οριστική διαγραφή των Ευαγγέλου, Φωτιά και Φίλου

Μονόδρομος η οριστική διαγραφή των Ευαγγέλου, Φωτιά και Φίλου
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 - 14:51
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι να γελάει κανείς με την ανακοίνωση της ΚΕΔ σύμφωνα με την οποία «θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να κατατεθούν και να αξιολογηθούν από την Κ.Ε.Δ», οι Ευαγγέλου, Φωτιάς και Φίλος, όπως και η υπόλοιπη... κομπανία του ματς Βόλους-Ολυμπιακός 0-0, όπου αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα και είχαμε μια από τις χειρότερες διαιτησίες της εικοσαετίας.

Κατ' αρχήν η ΚΕΔ είναι τόσο ...διατεθειμένη να πάρει μέτρα που δεν τολμά να τους κατονομάσει. Επίσης, το πρωτάθλημα έχει διακοπεί επ' αόριστον, άρα το πολύ πολύ να τους ...εξοντώσει με μια αγωνιστική. Αλλωστε, ο Ευαγγέλου έκανε λάθη και έπαιρνε σερί ορισμούς, ενώ πέντε φορές μπήκε στον ΠΑΟΚ. Αυτά τα περί έρευνας και τέτοια είναι κουραφέξαλα, όλοι έχουμε μάτια έχουμε και βλέπουμε αλλά μάλλον στην ΚΕΔ δεν θέλουν να δουν ότι τα λάθη ήταν εξόφθαλμα και είναι αδύνατον οι συγκεκριμένοι να συνεχίσουν στη διαιτησία. Είναι λάθη που δεν ξεχνιούνται και ένας διαιτητής ή βοηθός τα «κουβαλά» σε όλη την καριέρα του.

Ποιές εκθέσεις και ποιών παρατηρητών;

Η ΚΕΔ μας πληροφορεί ότι θα αποκλειστούν «μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να κατατεθούν και να αξιολογηθούν από την Κ.Ε.Δ.». Μα καλά, κάρβουνο καίνε; Ποιες εκθέσεις παρατηρητών; Έναν άπειρο από τη Δράμα, κάποιον Γκαϊτατζή έβαλαν που ως ρέφερι σφύριξε 16 ματς στην Α' Εθνική, δηλαδή λιγότερα από τους Ευαγγέλου, Φωτιά. Επίσης, όπως είναι γνωστό, για το VAR δεν βάζουν παρατηρητές και για αυτό από εργαλείο του ποδοσφαίρου έγινε εργαλεία της... εξυγίανσης του βορρά.

Ποιές εκθέσεις και ποιών παρατηρητών; Όταν ο Περέιρα είχε ορίσει τους διαιτητές πριν ολοκληρωθεί η προηγούμενη αγωνιστική; Αυτών των παρατηρητών που ο ίδιος ξεφτίλισε;

Ας αφήσει η ΚΕΔ τα... κουραφέξαλα. Απλά και η ίδια ξέρει ότι η διαγραφή των Ευαγγέλου (Αθηνών), Φωτιά (Πέλλας) και Φίλου (Βοιωτίας) είναι μονόδρομος και με την ανακοίνωσή της κάνει πολιτική για να τους γλιτώσει. Αν ήθελε να πάρει μέτρα, θα τους διέγραφε όπως είχε πράξει στο ματς της περσινής σεζόν Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, όπου δεν αλλοίωσε αποτέλεσμα. «Ένας Βοηθός Διαιτητής αποκλείστηκε από τους πίνακες και η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή μέχρι την περαιτέρω αξιολόγηση», είχαν γράψει στην ανακοίνωσή τους για τον Καμπούρη (Εύβοιας), ο οποίος διεγράφη χωρίς να ερωτηθούν οι Ελληνες της ΚΕΔ.

Φοβούνται κάτι για τους διαλόγους;

Όμως, πέρα βρέχει για τους Φωτιά, Ευαγγέλου και Φίλο. Ο Φίλος ευθύνεται επειδή σήκωσε οφσάιντ σε παράβαση που διακρίνεται και δια γυμνού οφθαλμού ότι δεν υπάρχει οφσάιντ, ο Ευαγγέλου έβλεπε τη φάση και έκανε πως δεν καταλάβαινε, ότι τάχα είναι δύσκολη, τραβώντας γραμμή με το χέρι! Με την ευκαιρία, ο Φωτόπουλος (Αθηνών) που είναι βοηθός στο VAR τι άποψη είχε, όταν ο Ευαγγέλου τού έδειχνε τη φάση; Ο Φωτιάς γιατί δεν πήγε στην οθόνη για να δει αν υπήρχε οφσάιντ; Ο Φωτιάς, ο οποίος αρνήθηκε πέναλτι σε φάση με διαδοχικές παραβάσεις σε βάρος των Μπα και Ελ Αραμπί, αν και πήγε στην οθόνη.

Άραγε, γιατί δεν δίνουν τους διαλόγους των διαιτητών στον Ολυμπιακό, αν και αποδεδειγμένα προβλέπεται; Φοβούνται κάτι; Η διαιτησία πρέπει να είναι διάφανη. Και να τιμωρούνται όσοι κάνουν λάθη σαν αυτά στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 που αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα αλλά και η βαθμολογία...

Διαβάστε επίσης

Ο Χούμπελ «τελείωσε» τους Ευαγγέλου, Φωτιά και Φίλο, «καρφιά» και για την ΚΕΔ

Ο Χούμπελ «τελείωσε» τους Ευαγγέλου, Φωτιά και Φίλο, «καρφιά» και για την ΚΕΔ

Με δυο λόγια αυτή είναι ερμηνεία της δήλωσης του Αυστριακού τοποτηρητή των FIFA, UEFA, ο οποίος παραδέχεται ότι τα διαιτητικά λάθη υποκινούν βία, ενώ χτύπησε δυνατά την... καμπάνα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...