Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Χούμπελ «τελείωσε» τους Ευαγγέλου, Φωτιά και Φίλο, «καρφιά» και για την ΚΕΔ

Ο Χούμπελ «τελείωσε» τους Ευαγγέλου, Φωτιά και Φίλο, «καρφιά» και για την ΚΕΔ
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 - 21:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ποτήρι της... εξυγίανσης ξεχείλισε με τα λάθη των διαιτητών Ευαγγέλου (Αθηνών), Φωτιά (Πέλλας) και του βοηθού Φίλου (Εύβοιας) στο παιχνίδι Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 και ο Χούμπελ έρχεται να μαζέψει τα χάλια τους, επειδή όλη η Ελλάδα έμεινε άφωνη με το «χειρουργείο» που έγινε, όπως αποκαλούν οι φίλαθλοι της κακές διαιτησίες, κατά του Ολυμπιακού. Πλέον, είναι ξεκάθαρο πως δεν τους αντέχει κανείς και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Ας αναλύσουμε λοιπόν την δήλωση του Χούμπελ που αποτελεί το πρώτο βήμα για τη λήψη μέτρων και δίνει ελπίδες για το μέλλον αν και μαζί με τους Ευαγγέλου, Φωτιά και Φίλο πρέπει να φύγουν και οι Περέιρα, Μαρίν και Λίντμπεργκ επειδή έχουν αποδείξει ότι είναι αδιόρθωτοι:

«Αυτού του είδους η διαιτητική απόδοση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα», τόνισε ο Αυστριακός και σημειώστε με κεφαλαία γράμματα ότι μιλάει για μη αποδεκτή απόδοση, άρα τα λάθη είναι ξεκάθαρα και εξόφθαλμα . Παράλληλα, αν προσθέσουμε και τη δήλωση «είμαι υπέρ οποιασδήποτε παραδειγματικής τιμωρίας αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας», σημαίνει ότι οι Ευαγγέλου, Φωτιάς και Φίλος πρέπει να τεθούν εκτός πινάκων. Σπάνια γίνεται από αρμόδιοι, όπως στην περίπτωσή μας από τον Χούμπελ, δήλωση περί μη αποδεκτής απόδοσης διαιτητών, όμως όταν γίνεται σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

Το ότι πρέπει να πάνε σπίτια τους ενισχύεται και από το γεγονός ότι η UEFA δεν θέλει να δημοσιοποιούνται οι τιμωρίες των διαιτητών, όμως για να το κάνει ο Χούμπελ, γίνεται αντιληπτό πόσο χοντρά θεωρούν τα λάθη. Το ποτήρι όχι απλά ξεχείλισε, έγινε καζάνι που βράζει.

Ανοχή τέλος για την ΚΕΔ

Επίσης, ο Χούμπελ «καρφώνει» την ΚΕΔ αλλά και τη λειτουργία του VAR: «Δυστυχώς, οι αμφισβητούμενες αποφάσεις των διαιτητών στον παραπάνω αγώνα (σ.σ. Βόλος-Ολυμπιακός), τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και από τους διαιτητές VAR, προξένησαν για μια ακόμα φορά σκεπτικισμό και κριτική όσον αφορά τη λειτουργία της ΚΕΔ, του VAR και της διαιτησίας εν γένει στην Ελλάδα». Αυτό το περί «λειτουργίας της ΚΕΔ» έχει να κάνει τόσο με το γεγονός ότι δεν τιμώρησε τους διαιτητές και τους βοηθούς του Βόλου αλλά και με τους απίθανους ορισμούς που κάνει.

Άλλωστε , ο τοποτηρητής των FIFA, UEFA δεν κρύβει ότι τα διαιτητικά λάθη υποκινούν βία. Ιδού και η δήλωσή του: «Σε τελική ανάλυση, με τη μείωση των λαθών, μειώνεται και ο κίνδυνος για περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ανοχή τέλος για τους Περέιρα, Μαρίν και Λίντμπεργκ. Μήπως πρέπει να μετράνε αντίστροφα;

Δικαίωση για Μαρινάκη

Με τον χαρακτηρισμό «μη αποδεκτή διαιτησία» για το ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 δικαιώνεται και ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης σχετικά με τα αίσχη, αν προτιμάτε το αγωνιστικό μπλόκο του Πανθεσσαλικού. Η... εξυγίανση βιάστηκε να πανηγυρίσει, όμως τα διαιτητικά λάθη έβγαζαν μάτια και δεν τα άντεξαν ούτε οι ξένοι αξιωματούχοι...

Χτύπησε δυνατά την... καμπάνα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο τέλος της δήλωσης του Χούμπελ υπάρχει η εξής προειδοποίηση: «Δεν μπορώ να κρύψω την ανησυχία μου για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα η οποία σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι άμεσες και αρμόζουσες ενέργειες των διεθνών ομοσπονδιών».

Είναι... φωτογραφία λόγω των αποκαλύψεων για Σαββίδη, ΠΑΟΚ, Ξάνθης;

Πάντως, ουδείς αμφιβάλει ότι εδώ χτύπησε δυνατά την... καμπάνα.

Η γραμμή του Βόλου και τα σουβλάκια της Λαμίας

Εκτός από τους Ευαγγέλου, Φωτιά και Φίλο θέμα τιμωρίας μπορεί να υπάρχει και για τον Φωτόπουλο (Αθηνών), ο οποίος ως βοηθός του Ευαγγέλου στο VAR τον... καμάρωνε να τραβάει γραμμή στην οθόνη του VAR σε ένα στιγμιότυπο που ξεπερνά αυτό με τα σουβλάκια στη Λαμία! Φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε οφσάιντ, όμως αυτά τα «διαιτητάκια» έκαναν το... ψάρι κρέας. Ακόμη δεν μας είπε ο Περέιρα γιατί βρέθηκε με τους Ευαγγέλου, Φωτόπουλο στην Κηφισιά, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1.

Με δυο λόγια, για να θυμίσουμε και τα λάθη τους αλλά και για να ανακεφαλαιώσουμε, άστραψε και βρόντηξε ο τοποτηρητής των FIFA, UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αιτία αποτελεί ότι παρακολούθησε από την τηλεόραση τον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 και έγινε πυρ και μανία με τη διαιτησία του Φωτιά (Πέλλας), τον απίθανο βοηθό, Φίλο (Βοιωτίας) που δεν μέτρησε το γκολ του Σουντανί και τον Ευαγγέλου που ήταν στο VAR και κατακύρωσε την απόφασή του, όμως ο Φωτιάς δεν πήγε να δει τη φάση! Όπως έκανε με το πέναλτι που δεν έδωσε, πάλι με... πινελιά του Ευαγγέλου, όταν στην ίδια φάση ανατράπηκαν διαδοχικά οι Μπα και Ελ Αραμπί. Η παράβαση ήταν εξόφθαλμη και ο απαράδεκτος Ευαγγέλου «φώναξε» τον ακατάλληλο και απαράδεκτο Φωτιά στο VAR, δείχνοντας πόσο «λίγοι» είναι σαν διαιτητές.

Διαβάστε επίσης

Το «σύστημα» καταρρέει και κάνει πάταγο...

Το «σύστημα» καταρρέει και κάνει πάταγο...

Οι ίδιοι δεν διατυμπάνιζαν ότι η διαιτησία ανήκει στη FIFA; Γιατί φωνάζουν αυτοί που είχαν άλλοθι ότι ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό διεθνή εποπτεία; Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.