Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κανονικότητα είναι να ανακληθούν οι ορισμοί και να παραιτηθούν

Κανονικότητα είναι να ανακληθούν οι ορισμοί και να παραιτηθούν
Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020 - 22:57
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κύριοι της ΕΠΟ και της ΚΕΔ η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας σας βγάζει στη σέντρα με τις ανακοινώσεις της, όμως εσείς δεν κοιτάτε καν αν βρέχει. Όχι, δεν βρέχει, ούτε ψιχαλίζει, κάτι άλλο συμβαίνει.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τη διαιτησία, για την ακρίβεια για τους ορισμούς των Παπαπέτρου, Μπίκα και Σιδηρόπουλου έκανε πάταγο στις τάξεις των φιλάθλων και τη σχολιάζουν στα social media. Όπως και τη δεύτερη κατά του ΠΑΟΚ.

Εντάξει, δεν χρειαζόταν αυτή η ανακοίνωση για να μάθουν τι εστί ΕΠΟ και ΚΕΔ. Είχε προηγηθεί και η επιστολή καταγγελία στους Αυγενάκη, αλλά και σε FIFA και UEFA, στις 16 Νοεμβρίου 2019, με την οποία έβγαζε στη φόρα τη σαπίλα και τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακολούθησαν οι σημερινές για τη διαιτησία και τον ΠΑΟΚ, αλλά εμείς θα σταθούμε στην πρώτη, με την οποία αναφέρεται σε ένα «απαξιωμένο και στημένο πρωτάθλημα» και ταυτόχρονα τονίζει:

-«Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ορίστηκε ο Γιώργος Μπίκας, ο γιος του οποίου, Στυλιανός Μπίκας, εργάζεται στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ».

-«Δεν μπορεί να ορίζεται διαιτητής VAR, ο κ. Σιδηρόπουλος που τοποθετήθηκε εχθρικά μέσω καμπάνιας κατά του Ολυμπιακού.

- «Έχει ενημερώσει ο κ. Παπαπέτρου την ορισμένη από τις FIFA/UEFA ΚΕΔ ότι η σύζυγός του εργάζεται στο open tv του Ιβάν Σαββίδη;» - «Δεν μπορεί ο γιος του Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που καλείται να δικάσει όλες τις ομάδες, να εργάζεται για το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη».

Η σιωπή τους είναι το... σκοτάδι

Κι όμως, η ΕΠΟ της διοίκησης Γραμμένου και η ΚΕΔ του προέδρου Περέιρα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ενώ μας έλεγαν ότι κάνουν ό,τι θέλουν η FIFA και η UEFA. Αντί, να ανακαλέσουν τους ορισμούς και να παραιτηθούν.. Ναι, σωστή η ανακοίνωση της ΕΠΟ (σ.σ. σε αυτό το κρούσμα βίας αναφέρεται και ο Ολυμπιακός που καταδικάζει) για τον Ευαγγέλου, μετά τη νέα επίθεση στην πολυκατοικατοικία που διαμένει ο Αθηναίος ρέφερι, όμως γιατί στην ΕΠΟ δεν... άγγιξαν το θέμα των νέων καταγγελιών του Ολυμπιακού; Γιατί η ΚΕΔ... κοιμάται; Μήπως, δεν έχουν απαντήσεις; Να, ένας ακόμη λόγος, για να φύγουν.

Με τη σιωπή δείχνουν ότι δεν θέλουν την κανονικότητα αλλά το σκοτάδι και την έλλειψη διαφάνειας στο ποδόσφαιρο. Γνώριζαν αυτά που καταγγέλλει ο Ολυμπιακός. Αν ναι, είναι ακατάλληλοι. Αν όχι, είναι επικίνδυνοι.

Είναι η... ανωμαλία στο ποδόσφαιρο

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Από τις καταγγελίες του Ολυμπιακού βγαίνει το συμπέρασμα ότι η διοίκηση Γραμμένου και η ΚΕΔ του Περέιρα δεν είναι η κανονικότητα αλλά η ...ανωμαλία. Αν απαλλάξουν το ποδόσφαιρο από τις παρουσίες τους θα προσφέρουν μια μεγάλη υπηρεσία.

Ηρθε η ώρα η FIFA και η UEFA να αναλάβουν δράση.

Ο Αυγενάκης που χάθηκε; Χωρίς το κράτος, δηλαδή τους Τσίπρα, Παππά, Καμμένο, Κοντονή, Βασιλειάδη, θα είχαν χαθεί στα λαγούμια των σκοταδιών τους και τα σχέδιά τους, θα έμειναν σχέδια. Αυτό το έχει καταλάβει ο Υφυπουργός Αθλητισμού; Μάλλον όχι, επειδή δεν τον... βλέπουμε πουθενά. Ας διορθώσει τα τεράστια λάθη των προκατόχων του που... έπαιξαν 100-0 για να ριζώσει η... σαπίλα της «εξυγίανσης»!

Διαβάστε επίσης

Παράνομη η αποχή των διαιτητών

Παράνομη η αποχή των διαιτητών

Με βάση το άρθρο 64 του Κανονισμού Διαιτησίας, ένας κανονισμός που είναι της... εξυγίανσης και τον επιμελήθηκε ο Περέιρα. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...

Το «σύστημα» καταρρέει και κάνει πάταγο...

Το «σύστημα» καταρρέει και κάνει πάταγο...

Οι ίδιοι δεν διατυμπάνιζαν ότι η διαιτησία ανήκει στη FIFA; Γιατί φωνάζουν αυτοί που είχαν άλλοθι ότι ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό διεθνή εποπτεία; Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.