Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν το VAR γίνεται ...μύλος για το καλό της «εξυγίανσης»!

Όταν το VAR γίνεται ...μύλος για το καλό της «εξυγίανσης»!
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 - 21:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι... οδηγίες της ανίκανης ΚΕΔ, στο σεμινάριο που έγινε την περασμένη εβδομάδα, με τις οποίες «κάλυψαν» τον Σιδηρόπουλο που έστειλε δυο φορές τον Γκεστράνιους στο VAR στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 και σωστά έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι σε βάρος των «ερυθρόλευκων», μόνο μπάχαλο μπορούν να φέρουν. Αυτή η άποψη του Περέιρα, το ότι είναι ειδικός δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο ούτε είναι ο Πάπας για να διατηρεί το αλάθητο, είναι «επικίνδυνη» για τη διαιτησία. Ο Γκεστράνιους σωστά εξέθεσε τον Σιδηρόπουλο, όμως ο Περέιρα ουσιαστικά στέλνει τους διαιτητές για... ψύλλου πήδημα στο VAR!

Παρά τα όσα αντίθετα είπε ο Περέιρα, ο Πορτογάλος δεν κατάλαβε ότι τέτοιες φάσεις, σαν αυτές που «φαντάζονταν» ο Σιδηρόπουλος, δεν είναι για... πολιτική, επειδή ταυτόχρονα έδωσε και σήμα για 100-0 κατά του Ολυμπιακού. Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΚΕΔ πήγε κόντρα και στον επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της UEFA, καθώς ο Ροσέτι έδωσε οδηγία οι ρέφερι να πάνε στο VAR μόνο για εξόφθαλμα λάθη. Ο Γκεστράνιους ήταν κοντά στις φάσεις και σωστά έκρινε ότι δεν υπήρχαν πέναλτι τόσο υπέρ του Μπουζούκη (σ.σ. ο Καμαρά βρήκε μπάλα) όσο και υπέρ του Μακέντα.

Αντίθετα, ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ, ο οποίος έβαλαν στην Τούμπα (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0) και αλλοίωσε το αποτέλεσμα δεν πήγε καμία φορά στο VAR, αν και έπρεπε να πάει στο πέναλτι που έδωσε για να δει ότι πριν υπάρχει και επιθετικό φάουλ. Ελίτ κατηγορία ο Γκρίνφελντ, ανέβηκε στις αρχές του έτους, ελίτ και ο Σιδηρόπουλος, άσχετα αν είναι πιο παλιός. Όμως, αν ήταν παιχνίδι της UEFA θα τιμωρούνταν και οι δυο. Ο Γκρίνφελντ επειδή δεν τσέκαρε ο ίδιος εξόφθαλμο λάθος και ο πρώην κορυφαίος επειδή... φαντάζονταν πέναλτι.

Εκθέτουν και την FIFA με τους διαλόγους που δεν δίνουν

Αντιγράφουμε από το Δελτίο Τύπου της ΚΕΔ (17/08/19) τη... δράση από το σεμινάριο του καλοκαιριού: «Στο δεύτερο μέρος ο κ. Der Roest πρόβαλλε εικόνα και ήχο από το Video Operations Room (VOR) και το ακροατήριο είχε τη δυνατότητα να ακούσει και τους διαλόγους ανάμεσα στους διαιτητές και τους συναδέλφους τους στο VAR, ενώ το τρίτο μέρος καλήφθηκε με clip-ερωτήσεις προς τους συμμετέχοντες, που κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις και να δώσουν απαντήσεις».

Ο Ντε Ροστ είναι ο υπεύθυνος του VAR της FIFA. Αρα, η παγκόσμια ομοσπονδία προβάλει διαλόγους που στην Ελλάδα τους θεωρούν κρατικό μυστικό. Στο σεμινάριο του καλοκαιριού οι ρέφερι άκουσαν την επικοινωνία διαιτητών στον έλεγχο των φάσεων, όμως η ΚΕΔ δεν ικανοποιεί αιτήματα των ομάδων.

Και δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός, καθώς ζήτησε και ο ΠΑΟΚ (για τον Σιδηρόπουλο) στο ματς με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟ (Σκουλάς, Κομίνης) για το ματς με την Ξάνθη, ο Αρης (Κομίνης, Σέζος) για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Αρα, θα είχαν ενδιαφέρον οι διάλογοι του Σιδηρόπουλου με τον Γκεστράνιους για τις φάσεις του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και του Γκρίνφελντ με τον συμπατριώτη του Ισραηλινό που ήταν στο VAR του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης

Να σταματήσει το κρυφτό στην ΕΕΑ...

Να σταματήσει το κρυφτό στην ΕΕΑ...

Η Επιτροπή πρέπει να αποδείξει ότι η έρευνα για τη σχέση των Σαββίδη, ΠΑΟΚ, Ξάνθης αποτελεί άμεση προτεραιότητα... Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Περίεργη η σιωπή των FIFA, UEFA

Περίεργη η σιωπή των FIFA, UEFA

Σημαίνει ανοχή στα φάλτσα των ξένων ρέφερι, στην κατάσταση στη διαιτησία και στην ανίκανη ΚΕΔ. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...