Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... δούλεμα με τη βαθμολόγηση των ξένων διαιτητών

Το... δούλεμα με τη βαθμολόγηση των ξένων διαιτητών
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 - 12:26
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Γίνονται απίστευτα πράγματα και με τους παρατηρητές που βάζουν για να βαθμολογήσουν τους ξένους διαιτητές. Αρχικά, τα στελέχη της ΚΕΔ έμπαιναν οι ίδιοι, όμως αυτό δεν ήταν σωστό επειδή ήταν σα να βαθμολογούν τους εαυτούς τους! Τώρα, «εξαφανίστηκαν», παρόλα αυτά δεν βάζουν διεθνείς παρατηρητές, ή πρώην διεθνείς διαιτητές για να βαθμολογήσουν όσους έρχονται για να σφυρίξουν ντέρμπι.

Τον Γιουγκ, τον Σλοβένο που ορίστηκε να σφυρίξει ΑΕΚ-Ολυμπιακός, θα βαθμολογήσει ο Ζαννετίδης (Δωδεκανήσου). Σα να μην έφτανε που δεν είναι διεθνής παρατηρητής, σαν να μην έφτανε που ούτε ως διαιτητής υπήρξε διεθνή, σύμφωνα με στοιχεία έχει ελάχιστα ματς ως διαιτητής! Στην Α' Εθνική σφύριξε επτά αγώνες, στη Β' 11 και στη Γ' 13. Αν ισχύουν αυτά τα στατιστικά είναι σα να έχουν βάλει στρατιώτη να βαθμολογήσει ταξίαρχο!

Αντίθετα ο Γιουγκ είναι διεθνής από το 2007, τη χρονιά που ο Ζαννετίδης βγήκε εκτός πινάκων, ενώ ως διεθνής διαιτήτευσε 92 αγώνες, χώρια τα ματς που έχει σφυρίξει στη Σλοβενία. Και στο κάτω κάτω, οι ξένοι ρέφερι που έρχονται στη χώρα μας δεν τιμωρούνται, όμως ας μην το ξευτιλίζουν τελείως...

Την τρέχουσα σεζόν οι ξένοι διαιτητές αποδεικνύονται χειρότεροι και από τους Ελληνες «εξυγιαντές». Ένα παράδειγμα είναι ο Πορτογάλος Σόουζα στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 και 'άλλο ο Ισπανός Μαρτίνεθ στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1, συμπατριώτες των Περέιρα, Μάριν. Ούτε από τις χώρες του δεν μπορούν οι ανίκανοι της ΚΕΔ να βρουν καλούς ξένους. Αρα, επιβάλλεται στην περίπτωση του Γιουγκ να παρέμβει η UEFA, ζητώντας να σταλεί το βίντεο του αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή.

Διαβάστε επίσης