Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με την ντροπολογία διέλυσε το πρωτάθλημα, όμως θα φτιάξει το ποδόσφαιρο!

Με την ντροπολογία διέλυσε το πρωτάθλημα, όμως θα φτιάξει το ποδόσφαιρο!
Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020 - 15:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ένα... μπάχαλο δημιούργησε η Κυβέρνηση με τη ν-τροπολογία, που αποτελεί προϊόν εκβιασμού, για να σώσουν τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Περιέργως, δεν ασχολήθηκαν με τις απειλές ότι θα χωρίσουν την Ελλάδα στα δυο αλλά στο πως θα τους σώσουν. Ο νόμος για αφαίρεση 5-10 βαθμών προβλέπει να πέσουν στα μαλακά όμως δεν υποβιβάζονται, άρα παραμένει η πολυιδιοκτησία, σύμφωνα με την ΕΕΑ.

Το μεγάλο αίσχος είναι ότι έβαλε... σφραγίδα σε πρωτάθλημα-παρωδία, κάτι που έγινε με νόμο που παραβιάζει το αυτοδιοίκητο, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Όπως παγκόσμιο φαινόμενο θα είναι, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο να μετέχουν δυο ομάδες, που σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη, τον Ιβάν Σαββίδη. Επίσης, παγκόσμιο φαινόμενο είναι να αλλάζουν οι κανονισμοί και οι νόμοι μεσούσης της περιόδου για να βολευτούν κάποιες ομάδες και ας... διαλύουν την εικόνα του πρωταθλήματος.

Το... ντέρμπι στα Πηγάδια

Την 1η Μαρτίου θα παίξουν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη και θα είναι όλα καλά; Θα είναι ντέρμπι; Η μήπως θα γελάει ο κόσμος με αυτή την... παρωδία; Θα μπει η Ξάνθη στα πλέι οφ και θα αντιμετωπίζει τους ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ με τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά με την ομάδα της Θεσσαλονίκης;

Πριν από μερικές μέρες, αν κάποιος προέβλεπε ότι «ναι, θα υπήρχε απόφαση για πολυιδιοκτησία αλλά αυτό θα γινόταν», όλοι θα τον έπαιρναν για τρελό. Κι όμως, θα το βρούμε μπροστά μας και δεν συγκινείται κανείς.

Και μετά ήρθε ο Μητσοτάκης και προανήγγειλε μνημόνιο επανεκκίνησης του πρωταθλήματος. Και μεταξύ των όρων που θα κληθούν να υπογράψουν οι ιδιοικτήτες θα είναι να σέβονται τους κανονισμούς; Ποιους; Αυτούς που η Κυβέρνηση δεν σεβάστηκε;

Δάσκαλε που δίδασκες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστρεψε το πρωτάθλημα αλλά θα φτιάξει το ποδόσφαιρο!

Κατήφορος στην ανωμαλία

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η διάταξη-έκτρωμα, προϊόν εκβιασμού δεν ισχύει, αν FIFA και UEFA δεν ανάψουν το «πράσινο φως» και παραμένει η ποινή του υποβιβασμού. Εννοούμε τη διάταξη που τη μετέτρεψε σε αφαίρεση βαθμών (5-10) για να τη γλιτώσουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Αφενός πρόκειται για φωτογραφική διάταξη, αφετέρου έγινε πραξικόπημα.

Θα... ράβονται κανονισμοί και νόμοι

Έχουμε να κάνουμε με κατήφορο προς την ανωμαλία. Ποιός εγγυάται ότι στο μέλλον η Κυβέρνηση δεν θα φέρει άλλη φωτογραφική διάταξη;

Κανονισμοί που αλλάζουν μεσούσης της περιόδου μπορούν να ισχύσουν μόνο με το... πράσινο φως των FiFA, UEFA. Όμως, αν το δεχθούν, τότε δεν θα ράβονται κουστούμια και σακάκια αλλά κανονισμοί, τροπολογίες και νόμοι.

Διαβάστε επίσης