Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρίχνουν λάδι στη «φωτιά» οι ξένοι διαιτητές που φέρνει ο Περέιρα

Ρίχνουν λάδι στη «φωτιά» οι ξένοι διαιτητές που φέρνει ο Περέιρα
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 - 08:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Συζητήσαμε και ότι η UEFA θα αναλάβει να βρει περισσότερους ξένους διαιτητές για αγώνες. Συνολικά η UEFA είναι εδώ», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής των Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς στις 23 Ιανουαρίου, μια μέτρα μετά τη συνάντηση των Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου και Σαββίδη. Εμμέσως πλην σαφώς, ο Σέρβος που είναι και τοποτηρητής του Ελληνικού ποδοσφαίρου, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ξένους διαιτητές που φέρνουν ο Περέιρα και η κομπανία του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων ρέφερι που έρχονται στην Ελλάδα είναι από το κάτω ράφι και κοινός παρονομαστής τους είναι ότι σε όλα τα ματς έχουν φιλοσοφία 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, λες και τον ήξεραν από χθες, δηλαδή είναι αστείοι διαιτητές, ή αν προτιμάτε ακατάλληλοι. Τελευταίο παράδειγμα ο Σέρβος Γιοβάνοβιτς, συμπατριώτης του Λάκοβιτς, ο οποίος στο 33' του αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-2, με το σκορ να είναι στο 0-1, δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, αν και η μπάλα βρήκε πρώτα στο χέρι του Αουγκούστο και μετά στο χέρι του Μαουρίτσιο. Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ο Γιοβάνοβιτς κλήθηκε και από τον Παπαπέτρου (Αθηνών) στο VAR, όμως είπε «παίζεται»!

Τέτοιες διαιτησίες δεν αποτελούν εγγύηση για τα πλέι οφ, δεν θα είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι ρίχνουν λάδι στη φωτιά, δεδομένου ότι ήδη το κλίμα είναι τεταμένο. Άρα, πρέπει να φύγουν ο Περέιρα και οι λοιποί της ΚΕΔ. Απέτυχε και η UEFA που καθιέρωσε το μέτρο των ξένων διαιτητών, όμως τους ορίζουν αυτοί που... βούλιαξαν την διαιτησία και έχουν ημερομηνία λήξης μέχρι το καλοκαίρι, συνεπώς δεν έχουν κάτι να χάσουν.

Διαβάστε επίσης