ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Έλεος με τα «διαιτητάκια»...

Έλεος με τα «διαιτητάκια»...
Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020 - 09:25
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η διαιτησία του Τσαγκαράκη (Χανίων), με τον Σέζο (Κιλκίς) στο VAR του αγώνα Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0 απέδειξε τι δεν μπορεί να είναι διαιτησία και ότι είναι ιεροσυλία κάποιος να θεωρεί ότι οι προαναφερόμενοι είναι διαιτητές. Παράλληλα, φάνηκε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να μπουν ξένοι διαιτητές στα πλέι οφ, επειδή ο πίνακας της Superleague, στελεχώνεται από «διαιτητάκια» και πως το μόνο που ξέρουν είναι να προκαλούν.

Με την ευκαιρία, φυσικά και υπάρχουν κι άλλα... διαιτητάκια. Θυμηθείτε και τους Φωτιά (Πέλλας), Ευαγγέλου (Αθηνών), διαιτητή και VAR του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός 0-0. Αν ο Χούμπελ είχε χαρακτηρίσει μη αποδεκτή την απόδοσή τους τι πρέπει να πει για τους Τσαγκαράκη, Σέζο;

Ξένοι μέχρι να παγώσει ο ήλιος

Μάλλον, δεν χρειάζεται να πει τίποτα. Ξεφτιλίστηκαν και με αυτά που έκαναν, αποδεικνύεται ότι πρέπει στην Ελλάδα να έρχονται ξένοι διαιτητές μέχρι και να... παγώσει ο ήλιος ή καλύτερα μόνο ξένοι διαιτητές. Θα είναι σκάνδαλο αν οι Τσαγκαράκης, Σέζος συνεχίσουν να λέγονται διαιτητές, ενώ όπως θα φεύγουν ας πάρουν μαζί και τους Φωτιά, Ευαγγέλου, όπως επίσης και καμιά 20αριά ακόμη. Επιβάλλεται να παρέμβει η UEFA για να μας αδειάσουν τη γωνιά. Μπορεί κάπου αλλού να είναι άριστοι, όμως ας σταματήσουν να ταλαιπωρούν τη διαιτησία.

Μετά (και τους απαράδεκτους) Τσαγκαράκη, Σέζο, θα είναι πρόκληση αν ο Περέιρα δεν βάλει ξένους διαιτητές στο χορτάρι και στο VAR σε όλα τα ματς των πλέι οφ. Η UEFA θα πρέπει να παρέμβει επειδή το δίδυμο του αγώνα Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0 έδειξε τι θα συμβεί στα πλέι οφ. Έδειξε, επίσης, ότι δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.

Δεν υπάρχει δικαιολογία

Η φάση του 29' του αγώνα στο Καραϊσκάκη προκάλεσε διαδοχικά σοκ όλη την Ελλάδα. Το πρώτο σοκ είναι ότι ο Μουνιέ πήγε με το πόδι παρατεταμένο και με τις τάπες στο κεφάλι του Σα, στον οποίο έγιναν 15 ράμματα. Το δεύτερο σοκ είναι ότι ο Τσαγκαράκης του έβγαλε κίτρινη αντί για κόκκινη. Το τρίτο σοκ ότι δεν πήγε στο VAR. Το τέταρτο σοκ ότι δεν τον φώναξε ούτε ο Σέζος.

Αυτά τα «διαιτητάκια», τι νόμιζαν ότι έκανε το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού στον Σα; Δεν είδαν ότι έμεινε στο έδαφος για έξι λεπτά, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες; Αρα, είχαν όλο τον χρόνο να το σκεφτούν, όλο τον χρόνο να επανεξετάσουν την φάση. Ειδικά για αυτό το λάθος δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία. Πρέπει, εδώ και τώρα, να κρεμάσουν τις σφυρίχτρες τους, Τα λάθη που έκαναν είναι πέρα από κάθε λογική.

«Έπνιξαν» πέναλτι και αποβολή

Επίσης έκαναν κι άλλα σημαντικά λάθη:

Κανείς δεν έχει καταλάβει με ποια λογική ο Τσαγκαράκης δεν μέτρησε το γκολ του Ελ Αραμπί στο 45+2'. Γιατί και σε αυτή τη φάση δεν πήγε στο VAR και δέχθηκε ό,τι του είπε ο Σέζος; Αν πήγαινε θα έβλεπε ότι ο Ελ Αραμπί ήταν στην ευθεία. Η περίπτωση είναι οριακή και γιατί όλα τα οριακά τα δίνουν κατά του Ολυμπιακού;

Σα να μην έφθανε αυτό, στο 74' ο Τσαγκαράκης έκλεισε τα μάτια πέναλτι-μαρς σε ανατροπή του Χασάν από τον Μαρτιάλ ενώ έπρεπε να αποβάλει και τον παίκτη του Παναιτωλικού. Και πάλι δεν πήγε στο VAR, ενώ και ο Σέζος αμόλησε αετό.

Ο Τσαγκαράκης ήταν μπροστά σε αυτή τη φάση και δεν καταλόγισε την εξόφθαλμη παράβαση. Κι εδώ έδειξε ότι δεν είναι διαιτητής. Τι πήγε να κάνει στο Καραϊσκάκη;

Η κριτική είναι πάντα αγωνιστική, άρα με βάση την απόδοσή των Τσαγκαράκη, Σέζου έχουμε το εξής συμπέρασμα: O Τσαγκαράκης δεν πήγε στο Καραϊσκάκη για να αποδώσει δικαιοσύνη, ο Σέζος ξεφτίλισε το VAR.

Διαβάστε επίσης

Ο Μπαλτάκος «χωρίζει» τη Βουλή στα δύο!

Ο Μπαλτάκος «χωρίζει» τη Βουλή στα δύο!

Ξέμεινε από επιχειρήματα και αναρωτήθηκε «γιατί δεν κινητοποιούνται οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης;», ενώ ανέφερε ότι αυτό κάνουν «μόνο οι πολιτικοί των Αθηνών».