Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πολυϊδιοκτησία: Οι σερί... ήττες του ΠΑΟΚ και η παγκόσμια ξεφτίλα του

Πολυϊδιοκτησία: Οι σερί... ήττες του ΠΑΟΚ και η παγκόσμια ξεφτίλα του
Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020 - 13:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σσσσσς... Κανονικά να μην μιλάνε. Η ξεφτίλα για τον ΠΑΟΚ είναι παγκόσμια. Αν δεν υπήρχε το ρουσφέτι της Κυβέρνησης με την ν-τροπολογία, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μαζί και η Ξάνθη θα είχαν αποβληθεί από το πρωτάθλημα, καθώς θα εφαρμόζονταν ο Πειθαρχικός Κώδικας που προέβλεπε την προαναφερόμενη ποινή, όμως η κυβέρνηση τους έριξε σανίδα σωτηρίας.

Έτσι ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με -7 βαθμούς και η Ξάνθη με -12. Για την ομάδα της Θράκης αφαιρέθηκαν επτά βαθμοί για την πολυϊδιοκτησία και πέντε για το γεγονός ότι δεν δηλώθηκε στην ΕΕΑ μεταβίβαση των μετοχών της από την ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ στην εταιρία INSPORTS IKE.

Το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας, μετά την ΕΕΑ, επιβεβαιώθηκε και από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague. Επειδή έχουμε... εξυγίανση, να ληφθεί υπόψη ότι η μοναδική ομάδα που δεν κυνηγάνε είναι ο ΠΑΟΚ! Αλλωστε, στην ΕΠΟ είναι «ο δικός μας Γραμμένος». Αντίθετα, τι να κάνουμε αυτός ήταν ο κανονισμός, ο ΠΑΟΚ, σκανδαλωδώς, σώθηκε από υποβιβασμό, επειδή η Κυβέρνηση έφτιαξε νόμο στα μέτρα του, αλλάζοντας μεσούσης της περιόδου τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Για την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχασαν σε όλα τα μέτωπα. Πρώτα στην ΕΕΑ που αποφάσισε ότι υπάρχει σκάνδαλο, αν και προσπάθησαν να την απαξιώσουν, μετά στο Συμβούλιο της Επικρατείας που δεν έβγαλε προσωρινή διαταγή για να σταματήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες. Επίσης, στοιχεία στην ΕΕΑ έδωσε και η Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ ενώ το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης της ομοσπονδίας τιμώρησε την Ξάνθη με αφαίρεση της άδειάς της.

Λεπτομέρεια αποτελεί ότι παρά την ποινή δεν λύνεται το πρόβλημα της πολυϊδιοκτησίας, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΑ και με το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας. Όμως, ο κανονισμός το έλυνε, επειδή προβλεπόταν αποβολή τους από το πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τις αποφάσεις ο ΠΑΟΚ ασκεί κυριαρχική επιρροή στην Ξάνθη. Αυτό δεν άλλαξε...

Διαβάστε επίσης

Φεύγει όλη η ΚΕΔ...

Φεύγει όλη η ΚΕΔ...

FIFA και UEFA θέλουν να είναι άθφαρτοι αυτοί που θα αναλάβουν από το καλοκαίρι και μετά, ενώ υπάρχει σχέδιο για ειδικό πίνακα ξένων διαιτητών

Έλεος με τα «διαιτητάκια»...

Έλεος με τα «διαιτητάκια»...

O Τσαγκαράκης δεν πήγε στο Καραϊσκάκη για να αποδώσει δικαιοσύνη, ο Σέζος ξεφτίλισε το VAR. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.