Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γελάνε οι πέτρες με την... επαγγελματική διαιτησία

Γελάνε οι πέτρες με την... επαγγελματική διαιτησία
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 - 20:53
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το μεγάλο... ανέκδοτο που κυκλοφορεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι η εξαγγελία περί επαγγελματικής διαιτησίας. Γελάνε μέχρι και οι πέτρες αλλά να μην το συνεχίσουν επειδή θα αρχίσουν να γελάνε ακόμα και τα τσιμέντα!

Για να γίνει η επαγγελματική διαιτησία, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν διαιτητές. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Μέχρι και στην UEFA παραδέχονται ότι το επίπεδό τους είναι χαμηλό και ότι χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση, το τελευταίο το είπε δημόσια ο Χούμπελ στη συνάντηση των «4». Αρα, πως θα κάνουν επαγγελματική διαιτησία; Με τους ανίκανους και ακατάλληλους διαιτητές; Από την άλλη πλευρά ο Λάκοβιτς εισηγήθηκε να αυξηθούν οι ξένοι διαιτητές!

Αρα, με ποια λογική να γίνουν επαγγελματίες τους Έλληνες διαιτητές. Επειδή πονάνε τα μάτια μας με τις αποφάσεις που παίρνουν, με τα εξόφθαλμα λάθη που κάνουν;

Μήπως με αυτό τον τρόπο, θέλουν να αποκαταστήσουν τα «εξυγιαντικά»... τίποτα; Επαναλαμβάνουμε ότι για να υπάρχει διαιτησία, πρέπει να υπάρχουν και ικανοί ρέφερι! Οι 26 της Λίγκας δεν βελτιώθηκαν ούτε με το VAR και αυτοί που θα ανέβουν, κανονικά πρέπει να φύγει η συντριπτική πλειοψηφία τους από τη μεγάλη κατηγορία, χρειάζονται χρόνο για να βελτιωθούν.

Οσο για τους διεθνείς; Ούτε η UEFA τους ορίζει! Εδώ, θα τους κάνουν επαγγελματίες;

Τελικά, έχουν μεγάλη πλάκα αυτοί που κάνουν... προτάσεις (τραλαλά, τραλαλά) για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου... Νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, όμως δεν ξέρουν τίποτα!

Διαβάστε επίσης