Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο... μύθος πως «κάνει ό,τι θέλουν»

Ο... μύθος πως «κάνει ό,τι θέλουν»
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 - 21:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για να γίνονται τα εξόφθαλμα λάθη στη διαιτησία, η προπαγάνδα (κυρίως του ΠΑΟΚ, αρχικά και της ΑΕΚ) είχε εφεύρει τον... μύθο πως ο Περέιρα κάνει «ό,τι θέλουν η FIFA και η UEFA».

Αυτός ο... μύθος καταρρίπτεται. «Δεν είναι ότι θα πάρουμε τα ηνία και θα σας πούμε τι θα κάνετε», είχε πει ο τοποτηρητής, Χέρμπερτ Χούμπελ, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της ΓΣ της ΕΠΟ, στις 28 Ιουνίου 2019, που εστάλησαν πριν από λίγες μέρες στις ΕΠΣ.

Αναλυτικά όσα είχε πει ο Αυστριακός: «Όποτε είμαστε εδώ και ευχαριστώ τους φίλους μας, μπορώ να τους αποκαλώ φίλους μας και φυσικά τον Πέτρ (σ.σ. Φούσεκ), τον ειδικό μας εδώ, όποτε λοιπόν ερχόμαστε εδώ, οι άνθρωποι παραπονούνται. Αν η ομάδα τους κερδίζει 5-0 λένε ότι το σκορ έπρεπε να είναι 7-0. Ότι έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι στο 68ο λεπτό.

Φίλοι μου, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο ποδόσφαιρο, συμβαίνει και στη ζωή και θεωρούμε ότι αυτά τα παράπονα είναι είτε για να δημιουργείτε πλεονέκτημα είτε με τους φιλάθλους είτε με τους διαιτητές, και ούτε αυτό επιτρέπεται.

Στην Ισπανία, προστατεύει ο ένας τον άλλο και κανείς δεν αγγίζει τη διαιτησία και για αυτό το λόγο είναι τόσο σημαντική η διαιτησία. Δεν είναι ότι θα πάρουμε τα ηνία και θα σας πούμε τι θα κάνετε. Η δουλειά μας είναι και δουλειά της ομοσπονδίας είναι να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά των Ελλήνων διαιτητών – και οι ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη όπως οι δικοί σας».

«Ο Περέιρα κάνει ό,τι θέλει η FIFA και η UEFA», έγραψε η προπαγάνδα, οι περισσότεροι εξ αυτών γεύτηκαν τα καλαμαράκια στο δείπνο με τον Κοντονή. Τα έγραφαν και τα έλεγαν χωρίς ντροπή οι... υπάλληλοι, αν και έβγαζαν μάτια τα απαράδεκτα και χωρίς εξήγηση λάθη υπέρ των πρώην συμμάχων και παράλληλα απίστευτα και μη αποδεκτά λάθη κατά του Ολυμπιακού.

Το ίδιο λένε τρία χρόνια τώρα και παράλληλα συνεχίζονται τα σούπερ λάθη από τους διαιτητές, ακόμη και με το VAR. «Ο Περέιρα κάνει ό,τι θέλει η FIFA και η UEFA», είναι το σάπιο... επιχείρημα, με το οποίο μας είχαν ζαλίσει. Πριν τα πρωτοφανή διαιτητικά φάλτσα, με την έλευση του Περέιρα, «καθάρισαν» δεκάδες διαιτητές και βοηθούς. Κι όμως, ο Χούμπελ τα είπε όλα!

Διαβάστε επίσης