Ντουντούκα
Μένουμε σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η μοναδική «άστεγη» Εθνική του κόσμου

Η μοναδική «άστεγη» Εθνική του κόσμου
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 - 23:15
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

'Η μήπως ο ξεπεσμός της Εθνικής με ευθύνη της ΕΠΟ; Διαλέγετε και παίρνετε. Πάντως, για να μην το κουράζουμε, με μια λέξη, πρόκειται για κατάντια.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Είναι η μόνη ομάδα χωρίς έδρα. Εκεί την κατάντησε η διοίκηση Γραμμένου αφού την πήρε από το Καραϊσκάκη, δεν κατάφερε να την πάει στην Τούμπα για να κάνει... λεζάντα ο Σαββίδης, επειδή αντέδρασαν σκληρά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα η πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια να παίζει στο άδειο και παγωμένο Ολυμπιακό Στάδιο, πολλές φορές μεταξύ μόνο συγγενών, ούτε καν φίλων!

Αυτή τη στιγμή, αν και οι υποχρεώσεις αργούν κάπως, η Εθνική είναι η μόνη «άστεγη» ομάδα. Παρόλα αυτά η ΕΠΟ δεν ασχολείται με γηπεδικό πρόβλημα, δίνοντας ρεσιτάλ ανευθυνότητας. Η UEFA έβγαλε επιχορήγηση για βελτιωτικά έργα στο Παγκρήτιο, προκειμένου η Εθνική να μετακομίσει, όμως «πάγωσε», για να μην πούμε ότι αγνοείται η τύχη της επιχορήγησης. Στην ΕΠΟ και συγκεκριμένα από τον Καρυπίδη έχει γίνει πρόταση για μετακόμιση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως ούτε αυτή η λύση προχωρά. Προς το παρόν έχουν δικαιολογία ότι οι επίσημες υποχρεώσεις ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, θα προηγηθούν οι εκλογές της ΕΠΟ, άρα και νέα διοίκηση, Αν και εξαρτάται ποια...

Η τωρινή ΕΠΟ, όχι μόνο δεν ζήτησε δημόσια συγγνώμη αλλά ούτε καν διέψευσε την τότε λασπολογία της προπαγάνδας, για να πάρουν την Εθνική από το Καραϊσκάκη, για το... χατίρι του Σαββίδη, σύμφωνα με το (τότε) ρεπορτάζ. Η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί ένα δείγμα ανωριμότητας και ανευθυνότητας από την ξεπεσμένη διοίκησή της, επειδή η Εθνική μπορεί να είχε γλιτώσει πολλά, εννοούμε ότι μπορεί η αγωνιστική κρίση να μην ήταν τόσο μεγάλη. Σε σημείο που ο Γραμμένος και οι παράγοντες της Ομοσπονδίας να... πανηγυρίζουν με τις τελευταίες ψιλοκαλές εμφανίσεις και, για να γλιτώσουν το κράξιμο, μας λένε ότι η Εθνική μπορεί να προκριθεί στο μουντιάλ που γίνεται το 2022 (!) ενώ η διοίκηση της ΕΠΟ αλλάζει το καλοκαίρι!

Διαβάστε επίσης

Τελειωμένη η... εξυγίανση, απέτυχαν ΕΠΟ, ΚΕΔ

Τελειωμένη η... εξυγίανση, απέτυχαν ΕΠΟ, ΚΕΔ

FIFA, UEFA θέλουν να φύγουν οι... καμένοι παράγοντες αλλά και να μπουν νέα πρόσωπα στην ΕΠΟ. Στην... έξοδο Γραμμένος, Περέιρα, επειδή δεν πέρασαν τις μεταρρυθμίσεις. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...