Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τελειωμένη η... εξυγίανση, απέτυχαν ΕΠΟ, ΚΕΔ

Τελειωμένη η... εξυγίανση, απέτυχαν ΕΠΟ, ΚΕΔ
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 - 21:12
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

FIFA και UEFA θεωρούν αναποτελεσματική τη διοίκηση της ΕΠΟ. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αν λάβουμε υπόψη ότι η διοίκηση Γραμμένου «απουσιάζει» από όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, μια ομοσπονδία χωρίς προτάσεις, χωρίς τίποτα, παρά και με δική τους ευθύνη το οδήγησε σε βήματα προς τα πίσω. Είναι δε χαρακτηριστικό πως στο περιθώριο της άφιξής του στην Αθήνα, για τη συνάντηση των «4», ο διευθυντής των Εθνικών Ομοσπονδιών της δεύτερης, Ζόραν Λάκοβιτς φέρεται να εκμυστηρεύθηκε, σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, ότι η ομοσπονδία δεν υλοποίησε ούτε το 15 % των μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να γίνουν, όμως οι ίδιοι, οι ξένοι αξιωματούχοι, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, από το να τις εισηγούνται.

FIFA και UEFA ποτέ δεν θα έλεγαν ότι φταίει ο Γραμμένος ή όποιος πρόεδρος της ΕΠΟ. Παρόλα αυτά δεν κρύβουν ότι έχουν φιλοσοφία να προηγηθούν σαρωτικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πριν εγκαταλείψουν την επιτροπεία, κάτι που θα συμβεί το Ιούλιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ήθελαν να παραμείνει ο Γραμμένος και μια άτολμη διοίκηση σαν την τωρινή. Από την πλευρά τους, «τελειώνουν» τον Περέιρα και όλη την ΚΕΔ.

Στην περίπτωση της ΕΠΟ θέλουν να φύγουν οι... καμένοι παράγοντες αλλά και να μπουν νέα πρόσωπα, όχι πρόεδροι ΕΠΣ, παρά τεχνοκράτες, ακόμη και πρώην διεθνείς παίκτες με άποψη και τόλμη, ώστε να φυσήξει νέος αέρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σχετικά με την ΚΕΔ, στόχος τους είναι να επιλέξουν νέα πρόσωπα που θα τη στελεχώσουν, είναι οριστικό ότι οι τρεις θα είναι ξένοι και ο ένας υψηλού κύρους. Σκοπός των FIFA, UEFA είναι η νέα ΚΕΔ να εμπνέει εμπιστοσύνη στις ομάδες, ώστε να μην δημιουργούνται εντάσεις, με δηλώσεις διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις, στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης

Επιδημιολόγοι και κινδυνολόγοι

Επιδημιολόγοι και κινδυνολόγοι

Κάποιοι στο ποδόσφαιρο, διαρκώς αποδεικνύουν ότι δεν σέβονται τίποτα και βλέπουν μόνο το συμφέρον τους! Άσχετα, αν και με τα πλέι οφ και πλέι άουτ, θα γίνει ό,τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...

Ήττα για το... κίνημα της παύλας

Ήττα για το... κίνημα της παύλας

Να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα θέλουν οι Ευρωπαϊκές Λίγκες, όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε και η ελληνική Superleague. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...