Ντουντούκα
Άντε να αρχίσει ξανά η μπαλίτσα να δούμε Θρύλο...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Επιδημιολόγοι και κινδυνολόγοι

Επιδημιολόγοι και κινδυνολόγοι
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 - 22:10
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί γενικά στον κόσμο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, δυστυχώς, θα είναι εκτός πραγματικότητας. Ακόμη και οι ειδικοί, οι επιδημιολόγοι, οι λοιμωξιολόγοι, μένουν «αγάλματα» μπροστά στην επέλαση του... αόρατου εχθρού.

Όμως, υπάρχουν και οι κινδυνολόγοι. Αυτοί που για λίγη δημοσιότητα θα πουν την... αερολογία τους, αν και δεν είναι ειδικοί. Συμπέρασμα: Ας αφήσουν τους ειδικούς να μιλήσουν.

Ειδικά, στο ποδόσφαιρο έχουμε τον... κινδυνολόγο της ημέρας, άλλη λέξη έπρεπε να μπει εδώ. Κάποιοι απέκτησαν ειδικότητα ιατρικής και προβλέπουν ότι το πρωτάθλημα δεν θα γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Ας το πουν στο working group της UEFA ή στην Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών να μην κάθονται τζάμπα οι άνθρωποι, να το κλείσουν το μαγαζί!

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου «κατά» του ποδοσφαίρου

Μπορεί να έχει και μια πλάκα, παράγοντες ή ειδικοί του ποδοσφαίρου να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι ειδικοί στον κορωνοϊό. Επειδή έχουν μάθει να είναι πάνω από όλους και όλα, δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι αυτό τους ξεπερνά. Κάποιοι από αυτούς είναι περισσότερο αρμόδιοι να αναλύσουν την... πορδή, όχι όμως για τον κορωνοϊό. Για το τελευταίο μυρίζουν τα... νύχια τους.

Και η πλάκα είναι ότι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δείχνουν ότι δεν θέλει να παιχθεί ποδόσφαιρο! Δεν κρατάνε ούτε μια πισινή.

Ο... καύσωνας Μπαλτάκου!

Θα κάνουμε μια εξαίρεση και για τον κ. Μπαλτάκο. Δεν ξέρουμε αν είναι πολιτικός, παράγοντας κτλ, η ουσία είναι ότι με την ιδιότητα του νομικού του ΠΑΟΚ προέβλεψε ότι δεν θα γίνουν πλέι οφ και μεταξύ των επιχειρημάτων του ήταν επειδή το Μάιο έχει καύσωνα. «Δεν είναι μόνο τα συμβόλαια αλλά και η θερμοκρασία στην Ελλάδα που δεν θα επιτρέπει τη διεξαγωγή των αγώνων», δήλωσε χαρακτηριστικά, άσχετα αν τον Μάιο υψηλές θερμοκρασίες δεν έχει ούτε στην Αφρική.

Για αυτό και ζήτησε να μπει... παύλα! Να μην αναδειχθεί πρωταθλητής. Δηλαδή, στην UEFA είναι βλάκες που θέλουν να δηλωθούν ομάδες για την Ευρώπη; Ολως τυχαίως, έτσι συμφέρει τον ΠΑΟΚ, έτσι τα λέει.

Ας αφήσουν τις... παύλες

Τι γίνεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Την επόμενη εβδομάδα η Λίγκα θα κάνει τηλεδιάσκεψη για να συζητήσει, αφού πρώτα έχει εικόνα τόσο από την ομάδα εργασίας της UEFA όσο και από την Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών. Πρόθεση, επαναλαμβάνουμε πρόθεση, είναι να δουν αν μπορούν να ξεκινήσουν στις 16 Μαΐου τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Θέλουν να το δουν θετικά, επειδή οι μικρομεσαίες ομάδες απειλούνται με κραχ καθώς η NOVA έκλεισε την... κάνουλα.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αγνοήσουν το θέμα της υγείας των φιλάθλων, των παικτών και όλων των εμπλεκόμενων. Στη διοργανώτρια, εξετάζουν μέχρι και το ενδεχόμενο για αγώνες χωρίς θεατές, επαναλαμβάνουμε πάντα με την προϋπόθεση να περάσει η μπόρα. Γενικά κάνουν διάφορες σκέψεις. Οι ομάδες, επειδή αυτές είναι η Λίγκα, δεν γίνεται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και να μην παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Άρα, ας αφήσουν τις παύλες. Και στην Ελλάδα, θα γίνει ό,τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πάντως, η Superleague είναι σε καλύτερη μοίρα από τις υπόλοιπες λίγκες. Εδώ, τουλάχιστον, έχει γίνει η κανονική περίοδος και η βαθμολογία έχει επικυρωθεί. Όλοι έπαιξαν, με όλους, άρα η βαθμολογία είναι αποκαλυπτική της εικόνας των ομάδων.

Διαβάστε επίσης

Ήττα για το... κίνημα της παύλας

Ήττα για το... κίνημα της παύλας

Να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα θέλουν οι Ευρωπαϊκές Λίγκες, όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε και η ελληνική Superleague. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...

Τελειωμένη η... εξυγίανση, απέτυχαν ΕΠΟ, ΚΕΔ

Τελειωμένη η... εξυγίανση, απέτυχαν ΕΠΟ, ΚΕΔ

FIFA, UEFA θέλουν να φύγουν οι... καμένοι παράγοντες αλλά και να μπουν νέα πρόσωπα στην ΕΠΟ. Στην... έξοδο Γραμμένος, Περέιρα, επειδή δεν πέρασαν τις μεταρρυθμίσεις. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...