Ντουντούκα
Μένουμε σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ήττα για το... κίνημα της παύλας

Ήττα για το... κίνημα της παύλας
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 - 22:25
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα γίνει τηλεδιάσκεψη στη Λίγκα, με την ελπίδα να γίνει η σέντρα των πλέι οφ και των πλέι άουτ στις 16 Μάϊου για να αποφύγουν οι μικρομεσαίες ομάδες το οικονομικό κραχ. Ρόλο θα παίξουν και οι διεθνείς εξελίξεις, αφού η διοργανώτρια βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την UEFA και την Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών. Όμως, σε καμία περίπτωση, τίποτα δεν πρόκειται να μπει πάνω από την υγεία των παικτών και των φιλάθλων, γενικά όλων των εμπλεκόμενων. Υπάρχει σκέψη μέχρι και για αγώνες χωρίς θεατές.

Αυτή είναι η ήττα που έρχεται για το... κίνημα της παύλας που έχει άρωμα ΠΑΟΚ. Όμως, έχουμε και στην σημερινή!

Να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, θέλουν οι Ευρωπαϊκές Λίγκες, όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε και η ελληνική Superleague. Παράλληλα, είναι και η απόδειξη ότι και στην Ελλάδα θα γίνει ότι και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλωστε, αυτό είναι το οργανωνένο ποδόσφαιρο και όχι, για παράδειγμα, να κυνηγούν την ΕΕΑ και να τη σέρνουν στα δικαστήρια με θεωρητικές καταγγελίες που δεν έχουν στοιχεία, αν δεν τους αρέσει μια απόφασή της.

Ασφαλώς, και είναι ρίσκο, ο οποίος προγραμματισμός. Όμως, είναι και η απόδειξη ότι η ζωή δεν σταματάει με τον κορωνοϊό.

Να μην ξεχνάμε ότι η UEFA θέλει να δηλωθούν οι ομάδες για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το Champions League και του Europa League. Και η μετάθεση του Euro για του χρόνου το καλοκαίρι, αυτόν τον στόχο έχει. Να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Παράλληλα, η FIFA είναι έτοιμη να διευκολύνει προς αυτή την κατεύθυνση με την παράταση ισχύος των συμβολαίων που λήγουν αλλά και με την παράταση της μεταγραφικής περιόδου. Όλα αυτά δείχνουν ότι η προσπάθεια για να ξαναπαιχθεί ποδόσφαιρο είναι σοβαρή.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η σκέψη δεν είναι μόνο για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών αλλά και για πλέι οφ με μονούς αγώνες. Όλα αυτά θα αποφασιστούν, μόλις οι αρμόδιοι φορείς ανάψουν το πράσινο φως για να γίνει η σέντρα.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, για την περίπτωση που παραμείνει το... μαύρο του κορονοϊού στο ποδόσφαιρο, αξίζει να αναφέρουμε ότι βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές λίγκες. Ο λόγος είναι ότι η κανονική περίοδος της Superleague έχει ολοκληρωθεί και όλοι έπαιξαν με όλους. Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τους υπόλοιπους...

Από την άλλη πλευρά, άλλοι για πρωταθλήματα μετράνε παύλες.

Διαβάστε επίσης

Επιδημιολόγοι και κινδυνολόγοι

Επιδημιολόγοι και κινδυνολόγοι

Κάποιοι στο ποδόσφαιρο, διαρκώς αποδεικνύουν ότι δεν σέβονται τίποτα και βλέπουν μόνο το συμφέρον τους! Άσχετα, αν και με τα πλέι οφ και πλέι άουτ, θα γίνει ό,τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...

Τελειωμένη η... εξυγίανση, απέτυχαν ΕΠΟ, ΚΕΔ

Τελειωμένη η... εξυγίανση, απέτυχαν ΕΠΟ, ΚΕΔ

FIFA, UEFA θέλουν να φύγουν οι... καμένοι παράγοντες αλλά και να μπουν νέα πρόσωπα στην ΕΠΟ. Στην... έξοδο Γραμμένος, Περέιρα, επειδή δεν πέρασαν τις μεταρρυθμίσεις. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...