Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «χειρουργεία»... έγραψαν ιστορία

Τα «χειρουργεία»... έγραψαν ιστορία
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 - 21:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα λάθη των διαιτητών, για την σεζόν 2019-20, γεμίζουν ολόκληρο «βιβλίο», καθώς ο Περέιρα και οι λοιποί της ΚΕΔ παρέμεναν θεατές και ταυτόχρονα περιέβαλαν με ασυλία τους διαιτητές που είχαν φιλοσοφία 100-0 κατά του Ολυμπιακού και 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Συνεπώς, η βαθμολογική διαφορά θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη από τον ΠΑΟΚ, από το +7 υπέρ των «ερυθρόλευκων», ή αν προτιμάτε το + 14 με βάση την πρωτόδικη απόφαση για την πολυϊδιοκτησία των ΠΑΟΚ, Ξάνθης, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΑ.

Τα χάλια της διαιτησίας αποδεικνύονται από το ότι η Superleague ζήτησε ξένους διαιτητές μέχρι και στο VAR. Δηλαδή, οι Ελληνες αμφισβητούνται όσο δεν παίρνει, με πρώτους και... χειρότερους τους διεθνείς.

Συνεπώς, δεν υπάρχει μεγάλη απόδειξη ότι τα «χειρουργεία»... έγραψαν ιστορία. Επίσης, είναι και απόδειξη ότι δεν ξέρουν να ορίζουν ξένους διαιτητές.

Η ασυλία αποδεικνύεται από το ότι οι Ευαγγέλου (Αθηνών), Φωτιάς (Πέλλας) τιμωρήθηκαν μόνο με δυο αγωνιστικές, για τη χειρότερη διαιτησία της δεκαετίας στο Βόλος-Ολυμπιακός. Δηλαδή, δεν τιμωρήθηκαν για μια «μη αποδεκτή διαιτησία», όπως τη χαρακτήρισε ο Χπύμπελ.

Οσο για το 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και το 100-0 κατά του Ολυμπιακού, και μόνο αν κάποιος δει την «αξέχαστη» και πόσο σκανδαλώδης ήταν διαιτησία του Ισπανού Μαρτίνεθ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 ο οποίος προέκυψε και «εξυγιαντής», δεν χρειάζεται να πάει παρακάτω.

Πιο συγκεκριμένα, στο ματς της 12ης αγωνιστικής, τα μεγάλα λάθη του Σάντσεθ Μαρτίνεθ έγιναν στο 42', όταν δεν απέβαλε τον Μπίσεσβαρ με δεύτερη κίτρινη καθώς έκανε επίτηδες χέρι για να σταματήσει επίθεση του Ολυμπιακού και στο 49' όταν δεν καταλόγισε το πέναλτι μαρς στο... κλάδεμα του Ελ Καντουρί στον Ποντένσε. Ο Μαρτίνεθ δεν πήγε ούτε στο VAR και αρκέστηκε στη γνώμη του συμπατριώτη του Χιμένεθ, ο οποίος αποδείχθηκε... εξίσου «εξυγιαντής».

Στο μεταξύ, ακόμη δεν έχει λήξει το ματς ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-2, όπου ο Σλοβένος Βίντσιτς έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 96', κρατώντας «ανύπαρκτες» καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χειρότεροι δεν γίνεται

Χειρότεροι δεν γίνεται

Εχθροί του ποδοσφαίρου οι... εξυγιαντές που πρωταγωνιστούν στο... κίνημα της παύλας και δεν τους ενδιαφέρει η επόμενη μέρα. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...

Ήττα για το... κίνημα της παύλας

Ήττα για το... κίνημα της παύλας

Να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα θέλουν οι Ευρωπαϊκές Λίγκες, όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε και η ελληνική Superleague. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...