Ντουντούκα
Και τώρα... ελάτε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο Μαρινάκης τους γλίτωσε από την ξεφτίλα

Ο Μαρινάκης τους γλίτωσε από την ξεφτίλα
Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020 - 19:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πάλι καλά να λένε οι παράγοντες του ποδοσφαίρου, ειδικά όσοι πήγαν να «υιοθετήσουν» την πρόταση του Αλαφούζου για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, ειδικά οριστική διακοπή χωρίς πρωταθλητή, δεύτερο, τρίτο κτλ. Φάνηκε ότι η πρόταση ήταν... αερολογία.

Ήταν αερολογία επειδή δεν τεκμηριώθηκε, παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες (Ατρόμητος, Παναιτωλικός) έσπευσαν να πάρουν θέση, με το Μάκη Γκαγκάτση να «καίγεται», ώστε να τελεσιδικήσει και το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΑ και την πρωτόδικη απόφαση! Μετά, πήραν χαμπάρι ότι πρέπει να ...μελετήσουν την πρόταση Σαββίδη, συγγνώμη την πρόταση Αλαφούζου!

Να... μελετήσουν τι; Είναι δυνατόν να συγκρίνουν τη χασούρα με την οριστική διακοπή ή με τη συνέχιση των πρωταθλημάτων; Στην πρώτη περίπτωση θα μπει μια μεγάλη παύλα, στη δεύτερη, σώζεις ό,τι μπορείς. Και προπάντων, την εικόνα του αθλήματος.

Όμως, το θέμα είναι ότι αν διέκοπταν οριστικά το πρωτάθλημα, ο θόρυβος εντός και εκτός συνόρων θα ήταν μεγάλος. Μάλιστα, κάποιοι το κατάλαβαν και άρχισαν να τα... μαζεύουν, όπως ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, ο οποίος είπε: «Εγώ και ο κ. Αλαφούζος δεν είπαμε διακόπτουμε εδώ και τώρα το πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του, ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός μπορεί να είπε ότι το... λουκέτο είναι στο τραπέζι, όμως διευκρίνισε πως «είμαστε σε επικοινωνία με την UEFA και τις άλλες λίγκες» και «αν συμβεί αυτό, θα συμβεί με τον σωστό τρόπο, με τη συνεργασία όλων των πλευρών και τη νομική θωράκιση των ομάδων και της λίγκας».

Ο δε πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος που πριν την τηλεδιάσκεψη φώναζε ότι δεν γίνεται να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, λες και είναι ειδικός, σήμερα (03/04) είπε: «Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης».

Αν διέκοπταν οριστικά το πρωτάθλημα, θα ερχόταν ως ...καταπέλτης η επιστολή της UEFA που θα έθετε θέμα ευρωπαϊκού αποκλεισμού. «Οι Βέλγοι ρίσκαραν, όποιος κλείνει πρωτάθλημα απειλείται με τιμωρία», δήλωσε ο πρόεδρός της Αλεξάντερ Τσέφεριν, άρα θα ξεφτιλίζονταν και η Ελλάδα.

Άρα, από την χθεσινή (02/04) τηλεδιάσκεψη της Λίγκας προκύπτει ένα συμπέρασμα. Ο Μαρινάκης τους γλίτωσε από την ξεφτίλα, η οποία θα έπαιρνε και διεθνείς διαστάσεις. Εφόσον προχωρούσαν σε οριστικό λουκέτο. Ο ρόλος της διοργανώτριας πρέπει να είναι η προστασία όλων των ομάδων. Είναι δυνατόν παράγοντες του ποδοσφαίρου να κοιτάνε μόνο τα συμφέροντά τους και όχι το γενικό καλό του αθλήματος;

Ο Μαρινάκης κατάφερε να τους βγάλει από το αδιέξοδο. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι ο Ολυμπιακός δίνει το παρών και βγαίνει μπροστά, έχοντας λύσεις για το σύνολο του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης

Αν γίνει διακοπή UEFA και Βέλγιο έδειξαν τον δρόμο

Αν γίνει διακοπή UEFA και Βέλγιο έδειξαν τον δρόμο

Και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θέλει «καθαρή λύση», κάτι που τόνισε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας και υλοποίησαν στο Βέλγιο, όπου ήταν να γίνουν πλέι οφ, όμως έβγαλαν πρωταθλητή! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...