Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι το... τερμάτισαν στη διαιτησία

Έτσι το... τερμάτισαν στη διαιτησία
Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020 - 20:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Έγιναν πολλά στη διαιτησία, πολλά που προκαλούν απορίες, ή αν προτιμάτε πολλά που δεν εξηγούνται με τη κοινή λογική. Πολλά που ήταν ανεξήγητα, όμως ακόμη δεν έχει απαντήσει κανείς. Ούτε την εποχή που γίνονταν, ούτε αργότερα! Όλα αυτά... έγραψαν ιστορία, υπό την κακή έννοια ότι δεν έγιναν ποτέ στο παρελθόν τόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο!

Όμως, ένα συμπέρασμα προκύπτει. Πάντα μας έλεγαν πως στη διαιτησία γίνονται αυτά που θέλουν FIFA, UEFA. Άρα, βγήκαν... οφσάιντ! Ποτέ δεν φάνηκε ότι η διαιτησία ήταν υπό την επιστασία τους. Οι ξένοι παράγοντες της ΚΕΔ (Περέιρα, Μάριν, Λίντμπεργκ) έκαναν τα ίδια και χειρότερα από την προ τετραετίας ΠΔΕ/ΕΠΟ, όπου στην ΚΕΔ βρέθηκε το δίδυμο των Τριτσώνη, Κουκουλάκη.

Τι είχαμε στη διαιτησία; Για τρίτη σεζόν – αναφερόμαστε στην εποχή Γραμμένου -γίνονταν εξόφθαλμα, απαράδεκτα, ανεξήγητα λάθη. Κι όμως, οι ανίκανοι διαιτητές, δεν τιμωρούνταν. Και σα να μην έφτανε αυτό η ασυλία τους επιβεβαιώνονταν με σερί ορισμούς.

Εξακολουθούν να είναι στον πίνακα διαιτητές, όπως οι Ευαγγέλου, Φωτιάς, που μέχρι και ο Χούμπελ χαρακτήρισε «μη αποδεκτή» την απόδοσή τους στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0, που είναι ο πιο σκληρός επίσημος χαρακτηρισμός που μπορεί να δοθεί. Αυτοί οι ρέφερι ορίστηκαν μετά από δυο αγωνιστικές πρωταθλήματος. Σα να μην έφτανε αυτό, βιβλίο γεμίζουν τα λάθη των διεθνών, ειδικά των Σιδηρόπουλου, Κομίνη, Σκουλά, Τζήλου, Διαμαντόπουλου, όμως παραμένουν διαιτητές αλλά, και το χειρότερο, εξακολουθούν να είναι διεθνείς διαιτητές! Ασχετα, αν με εξαίρεση τον Σιδηρόπουλο (που παρόλα αυτά έχει μείνει στάσιμος), τους άλλους δεν τους ορίζει η UEFA.

Μπορεί πριν από δυο χρόνια να κυκλοφόρησε ότι οι FIFA και UEFA ήθελαν να φύγουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, ο Περέιρα τους... έκρυψε για λίγο καιρό και μετά... επέστρεψαν αναβαθμισμένοι! Ο μεν πρώτος ως διευθυντής ακαδημίας, ο δεύτερος ως υπεύθυνος του VAR.

Κραυγαλέα λάθη, ακτάλληλοι διαιτητές, απαράδεκτοι αρμόδιοι...

Διαβάστε επίσης

Κραυγαλέα λάθη, εκκωφαντική ασυλία...

Κραυγαλέα λάθη, εκκωφαντική ασυλία...

Οι Φωτιάς, Ευαγγέλου προκάλεσαν στο Βόλος-Ολυμπιακός, οι Διαμαντόπουλος, Ζαχαριάδης στο Ξάνθη-Ολυμπιακός, όμως κανείς δεν πήγε σπίτι του. Γραφεί ο Βάιος Μπαλάφας...

Ο ΠΑΟΚ διασκεδάζει τους φιλάθλους

Ο ΠΑΟΚ διασκεδάζει τους φιλάθλους

Αστείες οι αντιδράσεις της ομάδας που κινδυνεύει να χάσει το περσινό πρωτάθλημα, ενώ έχουμε και δικαίωση του Ολυμπιακού. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...