Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον... γκρεμό είναι ο ΠΑΟΚ, όχι ο Ολυμπιακός

Στον... γκρεμό είναι ο ΠΑΟΚ, όχι ο Ολυμπιακός
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 - 21:46
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ας ξεκινήσουμε με κάποια δεδομένα που είναι τα εξής:

-Στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην Ξάνθη, ο Ολυμπιακός δεν φώναζε, απλά, για να φωνάζει. Τα στοιχεία ήταν ατράνταχτα, για αυτό δικαιώθηκε η καταγγελία του. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απαντήσει και έτσι καταδικάστηκε για ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Να μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έδωσε και μάχη για να φύγει ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο πατέρας του Μάκη Γκαγκάτση, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Superleague. Δικαιώθηκε και σε αυτό από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Για επανέλθουμε στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας: Ο ΠΑΟΚ έχει το μεγάλο πρόβλημα, αυτό ας το καταλάβουν όσοι δεν θέλουν. Ο Ολυμπιακός θα πάει στο CAS, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον Πειθαρχικό Κώδικα ποινές για «βαρεία παράβαση» αλλά και από το νόμο, πριν τον αλλάξουν. Άρα, ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που κινδυνεύει με υποβιβασμό. Τα στοιχεία υπάρχουν και είναι κατά του ΠΑΟΚ και το ζητούμενο είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, μετά το σκάνδαλο της τροπολογίας-έκτρωμα που είναι «μνημείο» φωτογραφικής τροπολογίας! Η Κυβέρνηση άλλαξε τις ποινές, μετά το πόρισμα της ΕΕΑ!

Από όλα αυτά, επειδή το CAS δεν αστειεύεται και ήδη η σκέψη δημιούργησε πανικό προς Θεσσαλονίκη μεριά, ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που κινδυνεύει με υποβιβασμό, ο Ολυμπιακός δεν κινδυνεύει. Η υπόθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τους αγώνες με τον Ατρόμητο και τη Βέροια του 2015 και του 2014, αντίστοιχα είναι... περσινά ξινά σταφύλια!

Και πέρσι τα ίδια έγραφαν

Να επισημάνουμε ότι και πέρσι τέτοια εποχή, οι ίδιοι έγραφαν, αν προτιμάτε πίεζαν, αν προτιμάτε ονειρεύονταν, να παραπεμφθεί ο Ολυμπιακός για την ίδια υπόθεση. Όμως, το βούλευμα της ποδοσφαιρικής υπόθεσης που εκδικάζεται στο Εφετείο αλλά η δίκη διεκόπη λόγω του κορονοϊού έχει εξεταστεί από την αθλητική δικαιοσύνη και από τον τότε ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Ειδικά, για τη Βέροια να υπογραμμίσουμε ότι αθωώθηκε, με εκδικάσεις υποθέσεων, που έγιναν το διάστημα Μάιος-Ιούνιος 2015.

Όσον αφορά στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 να αναφέρουμε ότι ο Φύσσας κατέθεσε στο Εφετείο ότι δεν μίλησε «καθόλου για τον Ολυμπιακό»!

Κι ένα ερώτημα: Η κυρία Σπανού έκανε έρευνα και παρέπεμψε για εκδίκαση τον Ολυμπιακό, τον Μαρινάκη, τον Σπανό, τον Ατρόμητο κτλ με απλή ανάγνωση του βουλεύματος της ποδοσφαιρικής υπόθεσης; Δεν έπρεπε να ενημερωθεί τι γίνεται στο Εφετείο; Δεν έπρεπε να καλέσει τον Ολυμπιακό.

Επίσης, αυτό είναι γενικό ερώτημα, γιατί όλες οι λεπτομέρειες παρουσιάζονται από ΜΜΕ που πολεμούν τον Ολυμπιακό και έχουν άρωμα ΠΑΟΚ, όταν υπάρχουν και οι καταγγελίες του Κούγια για τον τρόπο δράσης του συγκεκριμένου ...συστήματος;

Η... εμφάνιση Μπαλτάκου

Ο νομικός Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε ότι δεν χρειάζονται αποδείξεις για να καταδικαστεί ο Ολυμπιακός. Εϊναι ο ίδιος που έλεγε ότι για την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης δεν υπάρχει υπόθεση και οι δυο ομάδες δεν προλάβαιναν να... μετράνε καταδίκες.

Διαβάστε επίσης