Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με δυο ήττες ξεκινά ο ΠΑΟΚ στο CAS

Με δυο ήττες ξεκινά ο ΠΑΟΚ στο CAS
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 - 22:12
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τι είχες ΠΑΟΚ, τι είχα πάντα! Οι Θεσσαλονικείς δεν αλλάζουν τακτική. Κάτι παθαίνουν όταν... βλέπουν μπροστά τους τον Ολυμπιακό και σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Θεσσαλονίκη απάντησαν στο CAS ότι «εμείς δεν θέλουμε διάδικο τον Ολυμπιακό». Η απάντηση δόθηκε μετά από ερώτημα του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης αν επιθυμεί να συνδικαστούν οι δυο προσφυγές, δεδομένου ότι αφορούν στην ίδια υπόθεση, στην τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που έκρινε ένοχο τον ΠΑΟΚ για πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη, κάτω από τη... στέγη του Σαββίδη, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αφαίρεση επτά βαθμών.

Η στάση του ΠΑΟΚ δεν αποτελεί έκπληξη αφού προσπάθησε να αποβάλει τον Ολυμπιακό, χωρίς επιτυχία τόσο από την ΕΕΑ, αν και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει την καταγγελία και ανέδειξαν την πολυϊδιοκτησία, όσο και την αθλητική δικαιοσύνη (το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας και την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ).

Βέβαια, η απάντηση του ΠΑΟΚ στο CAS δεν σημαίνει τίποτα! Μπορεί το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, που υπέβαλε τα ίδια ερωτήματα στον Ολυμπιακό (που λογικά θα θέλει να εκδικαστούν μαζί οι προσφυγές) και στην ΕΠΟ, μπορεί αποφασίσει αντίθετα στην απάντηση του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκινούν με δυο ήττες στο CAS. Η πρώτη επειδή αυτοί έκαναν προπαγάνδα ότι θα προσφύγουν, όμως τους πρόλαβε ο Ολυμπιακός και ουσιαστικά τους... έσυρε και η δεύτερη έχει σχέση με τις τάσεις... φυγής, όταν βλέπουν τον Ολυμπιακό. Αν και την υπόθεση χειρίζεται δικηγορικό γραφείο της Ελβετίας, όμως η φιλοσοφία είναι ίδια. Μακριά από τον Ολυμπιακό!

Πως ερμηνεύεται αυτό; Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στοιχεία για την υπόθεση και τα αναδεικνύουν, απέναντι στον ΠΑΟΚ που λέει ότι δεν υπάρχουν κανονισμοί για να τιμωρηθεί!

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός τους βγάζει στη φόρα...

Ο Ολυμπιακός τους βγάζει στη φόρα...

Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ αγνόησε το αίτημά του, αφού πρώτα ρώτησε τον Γραμμένο. Οι Μπάρτζης, Δαβάκης δεν γνωμοδοτούν; Πρόκληση ότι δεν βρήκαν δικηγόρο για το CAS. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...

Φθηνά «κόλπα» του ΠΑΟΚ

Φθηνά «κόλπα» του ΠΑΟΚ

Η προσφυγή στο CAS δεν σημαίνει τίποτα, με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν κέρδισαν κάποια δίκη. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...