Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ είναι υπό κηδεμονία: Πρώτα να ρωτάει, μετά να μιλάει!

Η ΕΠΟ είναι υπό κηδεμονία: Πρώτα να ρωτάει, μετά να μιλάει!
Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 - 23:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κανονικά όταν στην ΕΠΟ μιλάνε για αυτοδιοίκητο, θα πρέπει να γελάνε και τα τσιμέντα! Η να ξεσπούν σε ειρωνικά χειροκροτήματα.

Ποιό αυτοδιοίκητο; Ας πρόσεχαν! Να μην τα παρουσιάζουν, όπως τους αρέσει.

Μάλλον η ΕΠΟ έχει όρεξη για αστεία, όταν επικαλείται ότι τάχα παραβιάζεται, επειδή η Κυβέρνηση θα ορίσει εκλογές το φθινόπωρο και όχι τον Ιούλιο! Και μόνο ότι η ΕΠΣ Ηρακλείου έστειλε επιστολή με την οποία ζητεί να κατοχυρωθεί δείχνει ότι δεν υπάρχει.

«Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία, με δεδομένο ότι η Ε.Π.Ο. διαχειρίζεται τις υποθέσεις της, ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους, και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος των οποίων αποτελεί η Ε.Π.Ο.», αναφέρει το άρθρο 15 του Νόμου 4326/15, τον οποίο έφτιαξε ο Κοντονής, η «υπουργάρα» που χειροκροτούσαν ως... εξυγιαντές. Προσέξτε τη φράση ότι η ΕΠΟ πρέπει να είναι εναρμονισμένη με το Σύνταγμα.

Όμως, στη συνέχεια έγιναν κι άλλα. Είχαμε την επιτροπεία των FIFA, UEFA, δηλαδή έχουμε μια ομοσπονδία υπό κηδεμονία, άρα δεν πρέπει να έχει άποψη. Πρώτα να ρωτάει και μετά να μιλάει.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος κατ’ επανάληψη δήλωνε, και με τον απαραίτητο στόμφο, ότι η διαιτησία είναι της FIFA και της UEFA, άρα παραχώρησαν σε αυτές τον έλεγχό της για να έχουν άλλοθι για τα «εγκλήματα» των ρέφερι. Τυπικά αυτές όρισαν στην ΚΕΔ τους Περέιρα, Μάριν, Λίντμπεργκ, άσχετα αν μετά κατάλαβαν πόσο λάθος έκαναν, ειδικά με τους δυο πρώτους.

Η ΕΠΟ δεν έχει εμπλοκή στον κανονισμό διαιτησίας, το έχασε κι αυτό! Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΚΕΔ. Μάλιστα, δεν επικυρώνει καν τους πίνακες διαιτησίας, απλά ενημερώνεται, πριν ανακοινωθούν επίσημα. Δηλαδή, η ομοσπονδία είναι... κομπάρσος του ποδοσφαίρου και όχι πρωταγωνιστής, με ευθύνη των... εξυγιαντών και της διοίκησης Γραμμένου. Ολο αυτό το διάστημα, με όσα έκαναν έβαζαν το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο.

Μέχρι και το πρωτόκολλο πήγε περίπατο. Μια χαρακτηριστική απόδειξη αποτελεί ότι η συνάντηση γνωριμίας του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν με τον Αυγενάκη, τον Αύγουστο του 2019 στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο του Σούπερ Καπ, έγινε χωρίς την παρουσία του Γραμμένου. Ακόμη, στις 25 Φεβρουαρίου, η συνάντηση του Τσέφεριν με τον Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε χωρίς τον Γραμμένο! Και με Κοντονή, Βασιλειάδη τα ίδια ίσχυαν.

Διαβάστε επίσης