Ντουντούκα
Στο -31 και θέλετε και ανακοίνωση στο ημίχρονο ρε νούμερα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Κάποιος να γλιτώσει την ΕΠΟ από την ξεφτίλα στο CAS

Κάποιος να γλιτώσει την ΕΠΟ από την ξεφτίλα στο CAS
Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 - 21:34
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εχουμε και λέμε:

1) Η ΕΠΟ ψήφισε «λευκό» στη Λίγκα και δεν στήριξε την απόφαση μιας δικής της Επιτροπής, της Επιτροπής Εφέσεων, στην ψηφοφορία που ζήτησε η Ξάνθη για να της επιστραφούν οι πέντε βαθμοί, παρά την τελεσίδικη καταδίκη της για το μετοχικό κεφάλαιο.

2) Η ΕΠΟ ακόμη δεν έβγαλε ανακοίνωση για το γεγονός ότι η Λίγκα δεν είχε δικαίωμα να κάνει ψηφοφορία σε μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση! Εφόσον η Ξάνθη θεωρούσε ότι υπήρχε νέο στοιχείο, μπορούσε να πάει στην Επιτροπή Εφέσεων. Απορούμε πως ο νομικός σύμβουλος της Superleague, κ. Οικονομάκης και ο πρόεδρος της Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος είναι δικηγόρος, επέτρεψαν να γίνει ψηφοφορία. Αν και ο Οικονομάκης ξεκαθάρισε ότι η προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου, που επικαλούνταν η Ξάνθη, ελήφθη υπόψη από την Επιτροπή Εφέσεων.

3) Η ΕΠΟ βρήκε τελευταία στιγμή δικηγόρο για το CAS.

4) Ο Σαββίδης δήλωσε ότι «ο Γραμμένος είναι δικός μας».

5) Μέχρι και ο Χούμπελ τόσο προσωπικά όσο και ως Επιτροπή Παρακολούθησης αμφισβήτησε την ανεξαρτησία της ΕΠΟ.

6) Η ΕΠΟ διέγραψε το άρθρο 30 του ΚΑΠ, χωρίς λόγο και αιτία, δηλαδή διέγραψε το άρθρο με τις ποινές για την πολυϊδιοκτησία. Ως άλλοθι επικαλέστηκε ότι αρμόδια είναι η ΕΕΑ, όμως θα το πει αυτό στο CAS;

Επειδή η ΕΠΟ θα είναι αντίδικος του ΠΑΟΚ στο CAS, άρα πρέπει να υπερασπιστεί την τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που τον καταδίκασε για πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη. Όμως, η ΕΠΟ έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί την ισονομία και την ανεξαρτησία της, άρα δεν θα είμαστε εκτός πραγματικότητας αν αναφέρουμε ότι είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να μην υπερασπιστεί, ως οφείλει, και την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που καταδίκασε για πολυϊδιοκτησία του ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Ασφαλώς, και θα πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο. Όμως, παγκόσμιο φαινόμενο είναι και η ΕΠΟ του «δικού μας Γραμμένου», όπως δήλωσε ο Σαββίδης.

Για το ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης δεν το λέμε εμείς. Υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης