Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κατάσταση πανικού στην ΕΠΟ, δεν σκέφτονται τα αυτονόητα

Κατάσταση πανικού στην ΕΠΟ, δεν σκέφτονται τα αυτονόητα
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 - 20:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Γραμμένος, μαζί με το ΔΣ της ΕΠΟ είναι έτοιμοι να... γράψουν την Κυβέρνηση. Στο Πάρκο Γουδή βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, διότι φοβούνται μην αλλάξει το εκλογικό σύστημα. Για αυτό και όρισαν ΓΣ για τις 16 Ιουνίου προκειμένου να κάνουν εκλογές τον Ιούλιο.

Η ΕΠΟ κάνει τα δικά της και δεν εννοεί να καταλάβει ότι παρανομεί, καθώς ο νόμος προβλέπει εκλογές τον Οκτώβριο, επίσης είναι η μόνη διοίκηση ομοσπονδίας που θέλει να φύγει νωρίτερα (Ιούλιο αντί για Οκτώβριο!). Αυτό δείχνει και τη... σύγχυση στην οποία βρίσκονται!

Αν κάνουν τροποποίηση για εκλογές τον Ιούλιο, το καταστατικό θα περάσει από το Ειρηνοδικείο, δεδομένου ότι η απόφαση θα είναι παράνομη; Αυτό το σκέφτηκαν;

Η ΕΠΟ ονειρεύεται να φέρει προ τετελεσμένων τις FIFA, UEFA για να πάρουν θέση υπέρ της. Τώρα θυμήθηκε το αυτοδιοίκητο που ο Κοντονής, τον οποίο χειροκροτούσαν «άρπαξε» με το νόμο του.

Η ΕΠΟ ξεχνά πως στην τωρινή περίπτωση «προηγείται» το μνημόνιο των διεθνών ομοσπονδιών με την Κυβέρνηση και έπονται οι εκλογές. Αυτή είναι η βασική συμφωνία και έπεται η συμφωνία για εκλογές τον Ιούλιο. Εφόσον καθυστερεί το μνημόνιο, είναι αυτονόητο να καθυστερήσουν και οι εκλογές.

Ο Γραμμένος και η διοίκηση της ΕΠΟ παραβλέπουν ότι η Κυβέρνηση συνεργάζεται με τις διεθνείς ομοσπονδίες για να γίνουν δομικές αλλαγές στην ομοσπονδία, στη διαιτησία, ώστε να αλλάξει η δομή του ποδοσφαίρου. Το ξέρουν ότι δεν έχουν θέση στην επόμενη μέρα και παράλληλα «τορπιλίζουν» και την προσπάθεια για εξεύρεση διοίκησης και ΔΣ κοινής αποδοχής, όπως θέλουν οι FIFA, UEFA.

Αν στην ΕΠΟ ήταν καλοί, δεν θα ζητούσε κανείς δομικές αλλαγές. Απλά, με αποφάσεις σαν τη σημερινή, να ορίσουν ΓΣ στις 16 Ιουνίου για να γίνουν εκλογές τον Ιούλιο, δείχνουν και ότι δεν είναι ανεξάρτητοι. Χώρια που κάποιοι από το μπλοκ του βορρά «φωνάζουν» ότι «κατηφόρισαν» στο μπλοκ του νότου!

Διαβάστε επίσης