Ντουντούκα
Στο -31 και θέλετε και ανακοίνωση στο ημίχρονο ρε νούμερα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Γραμμένος και ΕΠΟ πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!

Γραμμένος και ΕΠΟ πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!
Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 - 22:04
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η σημερινή (26/05) είναι η μέρα που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση της «εξυγίανσης». Η κατάρρευση έχει ξεκινήσει από καιρό, είχαμε τα ρήγματα, τώρα είμαστε στον πάταγο, λόγω του γκρεμίσματος.

Γραμμένος και ΕΠΟ πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι! Έστειλαν επιστολή στη FIFA και στην UEFA για να ...κλαφτούν, επειδή η Κυβέρνηση όρισε εκλογές το φθινόπωρο, ενώ οι δυνάμεις της «εξυγίανσης» ήθελαν κάλπες τον Ιούλιο και οι διεθνείς ομοσπονδίες δικαίωσαν τον Αυγενάκη! Τώρα, στο Πάρκο Γουδή, ψάχνουν μαντήλι να κλάψουν, ενώ επιβάλλεται να κάνουν διάλογο με την Κυβέρνηση για όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου, όχι μόνο για τις εκλογές.

FIFA και UEFA, όχι μόνο δεν αποφάσισαν Grexit, όχι μόνο επιβάλλουν στην ΕΠΟ να κάνει διάλογο με την κυβέρνηση για την ημερομηνία των εκλογών, θεωρώντας λογική την αλλαγή λόγω του κορωνοϊού, αλλά προτρέπουν «να συνδιαλλαγούν άμεσα και εποικοδομητικά με τις ελληνικές αθλητικές αρχές όσον αφορά τις διάφορες προκλήσεις που επιμένουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Δηλαδή, επιβάλλουν στην ΕΠΟ να μιλήσει και για άλλα θέματα, υποθέτουμε για θέματα που έχουν να κάνουν με τη μπόχα της «εξυγίανσης».

Ισότιμος παίκτης η Κυβέρνηση!

Αντί για Grexit, οι διεθνείς ομοσπονδίες, εμμέσως πλην σαφώς, δέχονται ότι οι εκλογές μπορούν να καθυστερήσουν λόγω του κορωνοϊού. Αντί για Grexit διαμηνύουν στην ΕΠΟ ότι πρέπει να μιλήσει με την κυβέρνηση, σαν ισότιμος παίκτης η κυβέρνηση, για να επιλυθούν σοβαρά ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν «άμεσα και εποικοδομητικά» με διάλογο μεταξύ της ΕΠΟ και της Κυβέρνησης δεν είναι και λίγα, μάλιστα FIFA και UEFA θεωρούν ότι οι προκλήσεις, αν προτιμάτε τα ζητήματα, δεν μπορούν να κλείσουν μόνο με την ΕΠΟ αλλά πρέπει να παρέμβει και η Κυβέρνηση.

Θα... παίξουν μπάλα κι άλλοι

Δηλαδή, η ΕΠΟ έχασε... γήπεδο, με την άδεια των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, για να «παίξουν μπάλα» και νέες ποδοσφαιρικές δυνάμεις (δηλαδή, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές κτλ). Είναι αυτονόητο ότι πρέπει και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποκτήσει περισσότερο χώρο.

Το κλαμπ των ΕΠΣ

Είναι δυνατόν για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέσω της συμμετοχής τους στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, να αποφασίζει ένα κλειστό κλαμπ προέδρων ΕΠΣ; Είναι δυνατόν να ψηφίσουν για την ΕΠΟ αρκετοί που «φυτεύτηκαν», με άρωμα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (σ.σ. εξαρτάται από την... περίπτωση) σε κάποιες ενώσεις, με δεδομένες τις καταγγελίες για εκβιασμούς, απειλές και χρηματισμούς; Είναι δυνατόν η ΕΠΟ να αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η Λίγκα να εκπροσωπείται με τέσσερα μέλη της σε ΔΣ 17 ατόμων; Πως... ταιριάζουν όλα αυτά;

Χρυσώνουν το χάπι

Τα υπόλοιπα περί «ανεξαρτησίας» της ΕΠΟ και ότι αυτή πρέπει να αποφασίζει μακριά από αθέμιτες παρεμβάσεις είναι για να... χρυσώσουν το χάπι. Η αλήθεια είναι πολύ σκληρή και πικρή για την ΕΠΟ. Αν δεν γινόταν κι αυτό, τότε στην ΕΠΟ δεν χρειαζόταν να ψάχνουν μαντήλια για να κλάψουην, έπρεπε να παραιτηθούν!

Διαβάστε επίσης

Η ΕΠΟ αλλάζει, η... εξυγίανση βουλιάζει

Η ΕΠΟ αλλάζει, η... εξυγίανση βουλιάζει

FIFA και UEFA... ξύπνησαν! Μετά την επιστολή που... σέρνουν την Ομοσπονδία σε διάλογο με την Κυβέρνηση, ήρθε και το... κόκκινο στην πρόταση για αύξηση του αριθμού των μελών της ΕΕ από 17 σε 21...