Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάνουν... έκτρωμα και τη Superleague

Κάνουν... έκτρωμα και τη Superleague
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 - 21:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν. Η... εξυγίανση πνέει τα λοίσθια, όμως οι Αλαφούζος και Σαββίδης, που πριν λίγο καιρό δεν ήθελαν να βλέπουν ο ένας τον άλλον επειδή ο ΠΑΟ «σφαγιάσθηκε» από τη διαιτησία του Κύζα (Δράμας) στον ημιτελικό Κυπέλλου του 2017 με τον ΠΑΟΚ, είχε ξεκινήσει και πόλεμος μεταξύ τους, τελεηυταία θυμήθηκαν ότι είναι... σύμμαχοι και ενώθηκαν, φυσικά μέχρι στο μέλλον να τσακωθούν ξανά. Κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι δεδομένο, όπως και το τελευταίο.

Πόλεμος έγινε στο παρελθόν, πόλεμος, μεταξύ τους, θα γίνει και στο μέλλον, επειδή την ταμπέλα «εξυγίανση», την έβαλαν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ομάδων τους. Μάλιστα, ο Αλαφούζος πήρε τόσο βαριά όσα του έκαναν, με απόδειξη ότι ο Παναθηναϊκός... εξαφανίστηκε από τα κέντρα αποφάσεων του ποδοσφαίρου. Χώρια που εκτέθηκαν με τις... κορώνες τους ότι θα άλλαζαν το ποδόσφαιρο.

Γνωστή η πονεμένη ιστορία, γνωστό και το «πράσινο» κλάμα. Άλλωστε, ο ΠΑΟ δέχθηκε μεγάλο κυνήγι από τη διαιτησία, όμως όταν άρχισε να αχνοφαίνεται ξανά η «συμμαχία» έπαιρνε δυο-δυο τα πέναλτι.

Την Κυριακή φάνηκαν όλα

Όμως, το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ δείχνει ότι θα συμβεί ό,τι και στο παρελθόν, για όσους δεν κατάλαβαν δείχνει ότι θα γίνουν από πενήντα χωριά χωριάτες. Προσέξτε την εξής λεπτομέρεια: Μπορεί ο Παναθηναϊκός να φώναζε, όμως η διαιτησία του Τζήλου (Λάρισας) στον αγώνα του με την ΑΕΚ, κρίθηκε άριστη από τα αρμόδια όργανα. Όχι, από τα βιολιά και τα μπουζούκια, εννοούμε από την ΚΕΔ. Πάντως, αυτές οι... νότες, έστω και από ένα «στραγάλι», δείχνουν και τι θα γίνει, ή καλύτερα τι θα ξαναγίνει!

Τα... τάματα στους «άστεγους»

Σαββίδης και Αλαφούζος θέλουν να σφραγίσουν τη... συμμαχία τους και με την εκλογή του Λεωνίδα Μπουτσικάρη στην προεδρία της Superleague και άρχισαν να τάζουν λαγούς με πετραχήλια! Σύμφωνα με τη καταγγελία του Κούγια, που επίσης θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας, τάζουν τηλεοπτικά συμβόλαια στις ομάδες που κινδυνεύουν να μείνουν «άστεγες». Όμως, από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να στείλει το PAOK TV σε συνδρομητική πλατφόρμα και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να δημιουργήσει το PAO TV για να το βάλει στην ίδια πλατφόρμα.

Κατά τα άλλα θέλουν Κεντρική Διαχείριση! Τότε, γιατί το έχουν... δίπορτο;

Η ΕΠΟ τους εκθέτει πολύ

Πάντως, από τη «συμμαχία» τους υπάρχει το κακό προηγούμενο με την ΕΠΟ. Εκεί έχουμε τον «εμφύλιο» των δυο μπλοκ, του βορρά και του νότου, αντίστοιχα, και η ομοσπονδία απαξιώθηκε όσο δεν παίρνει. Είναι πιο κάτω και από τον πάτο. Ας ρωτήσουν τους φιλάθλους. Απόδειξη αποτελεί ότι η FIFA και η UEFA θέλουν δομικές αλλαγές στην ομοσπονδία και στη διαιτησία.

Άρα, ποιος εγγυάται ότι και η Λίγκα δεν θα γίνει πεδίο μάχης; Δεν θα γίνει έκτρωμα;

Θα παίρνει τηλέφωνο;

Επειδή ο Μπουτσικάρης είναι άπειρος στα διοικητικά, αντιπρόεδρος του ΠΑΟ έγινε το Μάρτιο του 2019, είναι και άγνωστος πως θα πάει να διαπραγματευθεί με την Κυβέρνηση για τα τηλεοπτικά, ή για ποσοστό από τις στοιχηματικές εταιρίες; Θα παίρνει τηλέφωνο τον Αλαφούζο; Πως θα ξέρει τι θέλουν οι ιδιοκτήτες; Δεν αρκεί μόνο η εξουσιοδότηση του ΔΣ, χρειάζεται και δυνατότητα ελιγμών, χρειάζεται και εμπειρία...

Προκλητική απόφαση και εξήγηση

Βιάζονται για να γίνουν εκλογές στη Superleague. Για αυτό και ο Λυσάνδρου, σε μια ακόμη προκλητική απόφαση, άσχετα αν φεύγει, όρισε εκλογές για την άλλη Παρασκευή (19/06), προκειμένου να αναδειχθεί πρόεδρος. Η... βιασύνη του θα δικαιολογούνταν, αν ήθελε να είναι εκ νέου υποψήφιος. Μήπως, η... εξυγίανση φοβάται μην τους πάρουν χαμπάρι ότι τα τηλεοπτικά συμβόλαια που τάζουν σε... μελλοντικούς «άστεγους» είναι «παλάτια στην άμμο; Είναι μια εξήγηση που δίνουν στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Διαβάστε επίσης