Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

FIFA, UEFA βλέπουν και κρίνουν

FIFA, UEFA βλέπουν και κρίνουν
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 - 22:12
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι γελασμένοι οι Ελληνες διαιτητές, αν νομίζουν ότι η FIFA και η UEFA δεν τους παρακολουθούν. Επειδή ξέρουν ότι είναι χαμηλού επιπέδου, απόδειξη αποτελεί ότι οι διεθνείς διαιτητές ορίζονται αραιά και πού, κυρίως όταν οι αγώνες είναι πολλοί, στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ και μάλιστα σε πρώιμες φάσεις, δηλαδή πάνε σε ματς της άγονης γραμμής.

Αυτά δεν τα καταλαβαίνουν οι διαιτητές της... εξυγίανσης. Δεν ξέρουν ότι η FIFA και η UEFA βλέπουν και κρίνουν τους διαιτητές της «εξυγίανσης». Έτσι, οι (επίσης) ξένοι αρχιδιαιτητές που θα έρθουν θα κάνουν σαρωτικές αλλαγές, επειδή είναι χαμηλό το επίπεδο των τωρινών

Λόγω των λαθών που γίνονται, έρχονται σαρωτικές αλλαγές στους πίνακες, το ξέρουν και οι πανικόβλητοι ρέφερι! Το συζητάνε και μεταξύ τους και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν αισθάνεται σίγουρος.

Όμως, οι διαιτητές δεν βγάζουν μυαλό. Έχουν μπροστά τους μόνο τη... σημαία της «εξυγίανσης», λες και αυτή θα τους σώσει. Είναι αδιανόητο και με VAR να γίνονται ασύλληπτα λάθη.

Ο Σιδηρόπουλος, για μια ακόμη φορά έκανε λάθη. Στο γκολ του Ελ Αραμπί, το οποίο ακύρωσε στο 7’, δεν είδε ότι ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα και μετά την άφησε, άρα δεν υπήρχε περίπτωση οφσάιντ, με βάση τον Κανόνα 12. Ο Σιδηρόπουλος εκτέθηκε με αυτή την απόφασή του, εξέθεσε και τον Παπαπέτρου που δεν τον κάλεσε να δει τη φάση. Ούτε ο Αθηναίος ρέφερι πήγε.

Στον αγώνα Ολυμπιακός-Αρης, ο Μανούχος ως διαιτητής και ο Κοτσάνης ως VAR δεν είδαν, στο πέναλτι που έχασε ο Φορτούνης ότι ο τερματοφύλακας του Αρη δεν πατούσε τη γραμμή για να δώσουν επανάληψη, όπως επιτάσσει ο νέος κανονισμός. Επίσης, δεν είδαν ότι παίκτης του Αρη, πριν από την εκτέλεση είχε μπει μέσα στην περιοχή. Αυτή η ασχετοσύνη, ή αν προτιμάτε η απειρία ή η ανικανότητα (διαλέγετε και παίρνετε) επιβραβεύτηκε από την ΚΕΔ με σερί ορισμό. Συνήθως σερί ορισμό παίρνουν οι φορμαρισμένοι ρέφερι, όμως εδώ έχουμε... εξυγιαντές σε φόρμα! Το φοβερό είναι ότι ο Κοτσάνης μπήκε VAR στον ΠΑΟΚ (σ.σ. υποδέχεται τον ΟΦΗ) και ο Μανούχος της Ξάνθης (υποδέχεται τον Παναιτωλικό)!

Τι άλλο έπρεπε να γίνει για να τιμωρηθούν;

Διαβάστε επίσης