Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

FIFA και UEFA να βλέπουν την κατάντια της ΕΠΟ

FIFA και UEFA να βλέπουν την κατάντια της ΕΠΟ
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 - 23:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Θα ήταν αδύνατο, σε εποχή επιτροπείας του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι FIFA και UEFA να μην παρακολουθούν την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, από τη στιγμή που έφτασε στο σημείο να εκδικάζεται και στο CAS. Πως κύλησε η σημερινή (6/7) δεκάωρη ακροαματική διαδικασία; Ο ΠΑΟΚ, λόγω της τελεσίδικης καταδίκης του από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και των πολλών στοιχείων που ανέδειξαν την υπόθεση, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και η ΕΠΟ προσπάθησε να του δώσει σανίδα σωτηρίας.

Ακουσον, άκουσον! Η ΕΠΟ επικεντρώθηκε στο να απορριφθεί η προσφυγή του Ολυμπιακού, που ζητούσε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Δηλαδή, η ΕΠΟ είχε την ίδια γραμμή με τον ΠΑΟΚ! Δεν την ένοιαζε ότι την παρακολουθούσαν μέχρι και οι διεθνείς ομοσπονδίες.

FIFA και UEFA δεν ενοχλήθηκαν, που παρά την παρουσία τους, έγινε πρόεδρος της ΕΠΟ «ο δικός μας Γραμμένος», κατά δήλωση του Ιβάν Σαββίδη. FIFA και UEFA δεν ενοχλήθηκαν που πέρσι το καλοκαίρι η ομοσπονδία πήγε να περάσει στα... μουλωχτά την κατάργηση της πολυϊδιοκτησίας και σα να μην έφτανε αυτό διέγραψε και το παλιό άρθρο 30 του ΚΑΠ που τιμωρούσε την πολυϊδιοκτησία, με υποβιβασμό, αν και η Εκτελεστική Επιτροπή της αποφάνθηκε ότι αρμόδια είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ναι αυτή που αμφιβηστεί ο ΠΑΟΚ, όπως και τους αθλητικούς δικαστές που τον καταδίκασαν!

Μήπως το ποτήρι ξεχείλισε; Με δεδομένη την τελεσίδικη καταδίκη των ΠΑΟΚ και Ξάνθης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η πολυϊδιοκτησία είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μήπως ήρθε ο καιρός FIFA και UEFA να ασχοληθούν με την αφύσικη στάση της ΕΠΟ, επειδή δεν συνάδει με την ισονομία η ομοσπονδία να είναι υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και κατά του Ολυμπιακού; Γιατί η ΕΠΟ να ασχοληθεί με την προσφυγή των «ερυθρόλευκων» που ζητούν τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ; Οι Πειραιώτες ζήτησαν τον υποβιβασμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης και όχι της ομοσπονδίας.

Μόνο ντροπή είναι η λέξη που ταιριάζει σε αυτή την ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης

Το μεγαλύτερο... ΕΠΟς ντροπής

Το μεγαλύτερο... ΕΠΟς ντροπής

Δεν έχει ξαναγίνει το Ειρηνοδικείο να απορρίψει αλλαγές για το καταστατικό της ομοσπονδίας. Δικαίωση του Ολυμπιακού για το... έκτρωμα.