Ντουντούκα
Το όνειρο δεν τελειώνει ποτέ... Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Στα... σκουπίδια ένα ακόμη αφήγημα

Στα... σκουπίδια ένα ακόμη αφήγημα
Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020 - 21:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ας μην κρυβόμαστε, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατέρρευσε ένα αφήγημα πολλών ετών. Αρχικά το βάφτισαν «εγκληματική οργάνωση», μετά «συμμορία», άσχετα αν δεν έπρεπε καν να οδηγηθεί ούτε στην τακτική δικαιοσύνη, όμως όλα έγιναν για να κάνουν πόλεμο στον Ολυμπιακό και να κρατούν όμηρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα «δεν ξέρω, δεν θυμάμαι» κτλ των Μελισσανίδη, Αλαφούζου, Φύσσα, Κωστούλα και Βρύζα στις καταθέσεις τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά και το γεγονός ότι ο Βασάρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε καμία παρέμβαση στο έργο του, την εποχή που όριζε διαιτητές, οδηγούν σε ένα πράγμα. Είναι δεδομένο ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα απαλλάξει τους Ολυμπιακό, Ατρόμητο και όλους όσους έσυραν σε αυτή την ανύπαρκτη υπόθεση, η οποία είναι γνωστή και σαν έκθεση της Σπανού.

Σε αυτά σήμερα (09/07) προστέθηκε και η κατάθεση-σοκ του Κούγια: 1) «Αυτοί που ήρθαν εδώ και κάνουν τους εξυγιαντές είναι νταβατζήδες», 2) «Ο σκοπός του Αλαφούζου και του Μελισσανίδη είναι να εξαφανίσουν τον Μαρινάκη άλλαξαν τις καταθέσεις τους για να τον τιμωρήσουν», 3) Καταγγελίες και για Πατέρα, 4) «Εγκληματική οργάνωση είναι η ΑΕΚ», 5) «Ο Μαρινάκης δεν επηρεάζει τους πίνακες, δεν εμπλέκεται πουθενά»

Δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες ούτε οι πέτρες του Μελισσανίδη που... ισχυρίστηκε ότι ξέρουν, ενώ ο Αλαφούζος όχι μόνο δεν συγκεκριμενοποίησε κάποια πράγματα για πρόσωπα, όπως του ζήτησε η πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας αλλά παραδέχθηκε ότι «είπα στην ποινική διαδικασία ότι ο Ολυμπιακός έχει αδικηθεί σε κάποιες φάσεις». Από την πλευρά του ο Φύσσας τόνισε ότι «καμία σχέση δεν έχει ο Ολυμπιακός ή ο κ. Μαρινάκης». Ο δε Βρύζας, μεταξύ άλλων και πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μίλησε για διαιτησία αλλά βρέθηκε μετεξεταστέος, καθώς δεν γνώριζε ότι ο Χιου Ντάλας ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ. Ο Σκοτσέζος, δεν είναι κάποιος τυχαίος. Είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ.

Ας μην ξεχνάμε και το πιο βασικό. Η συγκεκριμένη υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακού-Ατρομήτου, η υπόθεση που είναι γνωστή και ως έκθεση της Σπανού, έχει κριθεί μέχρι και στο CAS, μετά από προσφυγή του Παναθηναϊκού. Νωρίτερα, κρίθηκε και από την ΟΥΕΦΑ η οποία αξιολόγησε τα στοιχεία και τόνισε, στο υπόμνημά της στο CAS, ότι «το να βασίζεται τυφλά στο κατηγορητήριο ενός εισαγγελέα δεν φαίνεται να συμφωνεί με το επίπεδο της προσοχής που απαιτεί το CAS».

Διαβάστε επίσης

Το μεγαλύτερο... ΕΠΟς ντροπής

Το μεγαλύτερο... ΕΠΟς ντροπής

Δεν έχει ξαναγίνει το Ειρηνοδικείο να απορρίψει αλλαγές για το καταστατικό της ομοσπονδίας. Δικαίωση του Ολυμπιακού για το... έκτρωμα.