Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το απόλυτο τίποτα η έκθεση της Σπανού

Το απόλυτο τίποτα η έκθεση της Σπανού
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 - 23:29
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ώρα της δικαίωσης για τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη πλησιάζει, καθώς ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δόθηκε προθεσμία μέχρι την Τρίτη για κατάθεση υπομνημάτων και μετά θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση απόφασης. Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι η έκθεση της Σπανού δεν ...υπάρχει. Με όλο το σεβασμό, βγήκε στη... σέντρα το απόλυτο τίποτα. Από την αρχή φαινόταν ότι η υπόθεση δεν είναι υπόθεση, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά μέχρι και από αυτούς που πήγαν να την κάνουν υπόθεση, καθώς εκτέθηκαν, καταθέτοντας ως μάρτυρες.

Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, ενώ και οι μάρτυρες (Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Φύσσας, Βρύζας κτλ) αναλώθηκαν σε «αερολογίες» που δεν μπορούν να σταθούν ούτε στις προσχηματικές δίκες, επειδή με τέτοια θέματα δεν κάνουν τηλεθέαση. Όλα είναι αφηγήματα και τίποτα περισσότερο.

«Τα ξέρουν και οι πέτρες», κατέθεσε ο Μελισσανίδης, ο οποίος ταυτόχρονα παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει πραγματικά περιστατικά σε όσα έχουν να κάνουν με τον Ολυμπιακό, παρά «άκουσε, διάβασε, του είπαν»! Δηλαδή, δεν είπε τίποτα! Ο δε Αλαφούζος πήγε να καταθέσει, όμως δεν θυμόταν τι είχε καταθέσει στον ανακριτή Ανδρεάδη. Επίσης, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού δεν κατάλαβε πως έχασε την ίδια ακριβώς υπόθεση στο CAS, όπου είχε προσφύγει για να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από το Champions League και για να το πούμε λίγο... λαϊκά «έφαγε τα μούτρα του» στη Λοζάνη.

Μέχρι και ο Φύσσας, στον οποίο στηρίχθηκε σχεδόν όλη η υπόθεση επειδή «άκουσε, του είπαν κτλ» για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, παραδέχθηκε ότι «ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης δεν έχουν σχέση με όλα αυτά».

Κάποιοι διάβαζαν δημοσιεύματα, έπαιρναν ένα διαιτητικό λάθος και έτρεχαν στον ανακριτή για να κάνουν πόλεμο στον Ολυμπιακό και στον Μαρινάκη. Όμως, όταν ήρθε η ώρα των στοιχείων είχαμε τα «άκουσα», «μου είπαν», «δεν θυμάμαι». Δεν θα μας έκανε έκπληξη αν ζητούσαν και νερό για να πνίξουν τον πόνο τους. Μόνο λάσπη ήθελαν να ρίχνουν. Οι μάρτυρες δεν ήταν μάρτυρες, άρα η έκθεση της Σπανού δεν είναι έκθεση. Κατέρρευσαν τα πάντα και με θόρυβο στην Επιτροπή Δεοντολογίας...

Είναι απαράδεκτο που διασύρθηκαν άνθρωποι με ανύπαρκτα στοιχεία. Απλά, οι κατηγορίες είναι ανύπαρκτες». Απόδειξη πως ούτε η UEFA πείστηκε από όλα αυτά...

Η έκθεση της Σπανού θα μπορούσε να μην υπάρχει. «Η κυρία ερευνήτρια είχε απρόσκοπτη πρόσβαση, αλλά ενήργησε κατ' επιλογή της περιορισμένα», την κατακεραύνωσε η πλευρά του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

Το θράσος του ΠΑΟΚ με τους δικαστές

Το θράσος του ΠΑΟΚ με τους δικαστές

Ο Χούμπελ, ο Φούσεκ και η... κομπανία των FIFA, UEFA θα σχολιάσουν τη στοχοποίηση των λειτουργών της δικαιοσύνης ή θα συνεχίσουν τα καλύπτουν αυτούς που εκτοξεύουν λάσπη;