Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ παίζει θέατρο του παραλόγου

Η ΕΠΟ παίζει θέατρο του παραλόγου
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 - 16:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ένα... ανέκδοτο, δηλαδή για πολλά γέλια, είναι το αυτοδιοίκητο στην Ελλάδα, ειδικά όταν το επικαλείται η ΕΠΟ! Πρόκειται για λέξη που δρέπει δάφνες ποδοσφαιρικής απαξίωσης, όπως έχει συμβεί με την... εξυγίανση (= παρασκήνιο και σαπίλα).

Αυτοδιοίκητο α λα ελληνικά σημαίνει ότι υπάρχει μόνο, όταν βολεύει την ΕΠΟ και το σύστημα της «εξυγίανσης» για να περάσουν αυτά που θέλουν. Τελευταίο παράδειγμα ότι ζητούν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να καταργήσει τη Football League, ώστε να γίνει πρωτάθλημα της Superleague 2 με δυο ομίλους! Δηλαδή, εξόφθαλμα και ξεκάθαρα, η ΕΠΟ ζητεί από τον Υφυπουργό να καθορίσει τους όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.

Αυτά να τα λένε και στις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ που τάχα απειλούν με Grexit, αν η ΕΠΟ δεν κάνει εκλογές τον Οκτώβριο. Για να μην τα λένε, σημαίνει ότι παραπληροφορούν τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Με δεδομένη την πρόταση της ΕΠΟ που «ξεπουλά» το αυτοδιοίκητο, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση Αυγενάκη, Γραμμένου. Όλα δείχνουν ότι το αίτημα της ΕΠΟ θα γίνει δεκτό, λόγω πολιτικών πιέσεων από βουλευτές, δημάρχους κτλ διαφόρων περιοχών.

Μονά ζυγά δικά τους

Υπάρχει ένα ακόμη παράδειγμα, όπου οι «εξυγιαντές» αποδεικνύουν ότι τα θέλουν μονά-ζυγά δικά τους, σχετικά με το αυτοδιοίκητο. Ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας ευχήθηκε η Κυβέρνηση να νομοθετήσει για την Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ. Εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαίωσε ότι ασκούνται πιέσεις, τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο κάποιων ομάδων. Να υπενθυμίσουμε ότι επτά ΠΑΕ δεν έχουν σύμβαση με τηλεοπτικό κανάλι (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Λαμία, Βόλος, Παναιτωλικός, Ξάνθη και ΟΦΗ).

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι τη άλλη Δευτέρα (31/08) η Superleague έχει έκτακτη ΓΣ, με τηλεδιάσκεψη, για την έγκριση της προκήρυξης της σεζόν 2020-21

Διαβάστε επίσης

Προσοχή στα σκάνδαλα της ΕΠΟ

Προσοχή στα σκάνδαλα της ΕΠΟ

Επιβάλλεται οι FIFA, UEFA να ελέγξουν τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, επειδή η ομοσπονδία είναι ανίκανη να εγγυηθεί την ισονομία