Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτή η ΕΠΟ πρέπει να τελειώνει

Αυτή η ΕΠΟ πρέπει να τελειώνει
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ψάχνουν τρόπο για την ΕΠΟ. Όμως, δεν έχουν καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι ολόκληρη η ομοσπονδία.

Με αφορμή την πρόταση του Ολυμπιακού για αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και διακοπή κάθε σχέσης με την ΕΠΟ, στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών λιγκών, το σύστημα βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί να αλλάξει την... ατζέντα. Για αυτό και άρχισαν να διαδίδουν σενάρια ότι η FIFA και η UEFA θα κάνουν πρόταση για πρόεδρο κοινής αποδοχής στην ομοσπονδία αλλά και προσπάθεια για συμφωνία, μεταξύ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Όμως, πρόκειται για πρόταση που πετάει τη μπάλα στην κερκίδα! Παραμένει άγνωστο αν οι Λάκοβιτς, Χούμπελ θα αναλάβουν ρόλο ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, όμως το πρόβλημα είναι ολόκληρη η ομοσπονδία.

Η πλειοψηφία των ομάδων, μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός, έδειξε ότι βλέπει με καλό μάτι την πρόταση Ολυμπιακού για αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ και απόδειξη αποτελεί η απόφαση για αποδοχή των εκπροσώπων της Super League από την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και παράλληλα θα ορίσουν νέο ΔΣ για να συζητήσουν το θέμα των σχέσεων με την ομοσπονδιών.

Αρα, η διοίκηση κοινής αποδοχής δεν λύνει το πρόβλημα. Και η τωρινή ΕΠΟ διαφήμιζε ότι θα κάνει... εξυγίανση, όμως πήγε το ποδόσφαιρο στα «βράχια». Και η τωρινή ΕΠΟ είχε τη... σφραγίδα των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, όμως χωρίστηκαν σε δυο μπλοκ, είχαμε «εμφύλιο» μεταξύ τους και η ομοσπονδία έφτασε στη σημείο να αμφισβητεί όχι μόνο αποφάσεις της Super League αλλά και να κάνει πόλεμο εναντίον συγκεκριμένων ομάδων. Όλα αυτά τα έκαναν παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Είναι παραδεκτό ότι η εποπτεία των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ όχι μόνο δεν κατάφερε να ενώσει το ποδόσφαιρο, παράλληλα λειτούργησε και ως άλλοθι για την «εξυγίανση», με τους ξένους επιτρόπους και εκπροσώπους!

Διαβάστε επίσης