Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αδιόρθωτη ομοσπονδία και πολυϊδιοκτησία

Αδιόρθωτη ομοσπονδία και πολυϊδιοκτησία
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:46
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια παγκόσμια πρωτοτυπία έχει ο ΚΑΠ της ΕΠΟ! Είναι ο μοναδικός που περιέχει διαγραμμένο άρθρο. Δεν κάνουμε πλάκα. Για δεύτερη σερί σεζόν, η ομοσπονδία έδειξε ότι είναι αδιόρθωτη.

Το άρθρο 30 του ΚΑΠ, με τον τίτλο «πολυϊδιοκτησία» παραμένει διαγραμμένο, αντί να επαναφέρουν αυτό που ίσχυε πριν και η ποινή ήταν υποβιβασμός! Μάλιστα, το συγκεκριμένο άρθρο, επειδή το είχαν αφαιρέσει από πέρσι έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να έχει ως υπερασπιστικό επιχείρημα ότι οι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί δεν περιέχουν ποινές.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αν υπήρχε το άρθρο 30, ήταν πολλές οι πιθανότητες να ερχόταν... καταπέλτης από το CAS εναντίον της ομάδας της Θεσσαλονίκης, από το να ξαναγύριζε την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Μάλιστα, η απουσία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, των ποινών για πολυϊδιοκτησία, θα δώσει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να επικαλεστεί ξανά το ...επιχείρημα της ατιμωρησίας.

Η ΕΠΟ είναι εκτεθειμένη. Είναι αδιανόητο να μην έχει στον ΚΑΠ ποινή για την πολυϊδιοκτησία και αυτό μπορεί να εκληφθεί ως απεμπόληση του αυτοδιοίκητου. Όταν, μάλιστα, η ΟΥΕΦΑ περιλαμβάνει ποινές στο δικό της πειθαρχικό δίκαιο!

Αναμφίβολα, η ΕΠΟ προκαλεί τη λογική με το διαγραμμένο άρθρο 30 του ΚΑΠ για την πολυϊδιοκτησία. Ακόμα χειρότερα ότι αυτό γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Θυμίζουμε ότι πέρσι το καλοκαίρι η ΕΠΟ πήγε να νομιμοποιήσει την πολυϊδιοκτησία, όμως έγινε χαμός, επειδή ήταν κόντρα στο νόμο, έτσι αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Είχε παρέμβει μέχρι και η ΟΥΕΦΑ και ο Γραμμένος δικαιολογήθηκε ότι είχαν κάνει λάθος! Ετσι... διέγραψαν το άρθρο 30, με την αιτιολογία ότι η ΕΕΑ είναι πιο αρμόδια, άσχετα αν η υπόθεση των ΠΑΟΚ-Ξάνθης εκδικάστηκε από την αθλητική δικαιοσύνη και το ίδιο θα συμβεί όταν στελεχώσουν την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που, κατά σύμπτωση, διέλυσαν μετά την απόφαση του CAS.

Διαβάστε επίσης