Ντουντούκα
Η σειρά της Λουντογκόρετς...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η καμένη... συνταγή της ΕΠΟ

Η καμένη... συνταγή της ΕΠΟ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 - 22:24
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εικόνα διάλυσης υπάρχει στο Πάρκο Γουδή, με την ΕΠΟ που δεν μπορούσε να λειτουργήσει στο παρελθόν, τώρα να μην έχει μείνει τίποτα. Το μόνο που ενδιαφέρει τους συμβούλους της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι πότε θα γίνουν οι εκλογές, με ποιο εκλογικό σύστημα και ποιος ή ποιοι θα είναι ο υποψήφιοι πρόεδροι. Κάποια σενάρια επαναφέρουν τον Λυσάνδρου. Όμως, εκείνο που... κατάφερε το μπλοκ του βορρά είναι να τρέχει πίσω από το μπλοκ του νότου για να σώσουν τις καρέκλες τους.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με την παρούσα κατάσταση η ΕΠΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει. Από τον Αύγουστο του 2017, που εξελέγη η διοίκηση Γραμμένου, δεν υπήρχε συμμαχία. Ο Αλαφούζος είχε αποχωρήσει πριν, και ο εμφύλιος, μεταξύ των δυο μπλοκ (βορρά και νότου, αντίστοιχα), ήταν σε πρώτο πλάνο. Τώρα υπάρχει ανακωχή, επειδή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», όμως αν στην ομοσπονδία δεν γίνουν αλλαγές πάλι θα επανέλθουν οι κόντρες, με συνέπεια να μην υπάρχει ισονομία και να ζημιώνεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ξέρουν καλύτερα.

Οι... κορυφαίες κόντρες στην ΕΠΟ ήταν δυο. Πρόπερσι το καλοκαίρι είχαν μεγάλους καβγάδες σε παρασυμβούλιο για το ποιους θα έπαιρναν ομοσπονδιακούς προπονητές και εκτός από προσωπικές επιθέσεις είχαν ακουστεί εκφράσεις του... στιλ «δεν θα περνάτε ούτε τα Τέμπη». Επίσης, πέρσι τον Ιούνιο οι παράγοντες του μπλοκ του νότου αποχώρησαν από συνεδρίαση της ΕΕ επειδή ο Γραμμένος δεν έβαζε σε ψηφοφορία το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Περέιρα. Πάντως, τώρα οι παράγοντες της ΕΠΟ ψάχνονται από πού περνά ο... δρόμος για την επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης