Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο κόσμος γελάει, ο Κλάτενμπεργκ χειροκροτεί

Ο κόσμος γελάει, ο Κλάτενμπεργκ χειροκροτεί
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:31
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πνίγηκαν στα... ρηχά οι διαιτητές της «εξυγίανσης» καθώς, και με τον Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ, ξεκίνησαν από εκεί που... σταμάτησαν. Τα έκαναν μαντάρα στα περισσότερα παιχνίδια, συγκεκριμένα στα τέσσερα από τα πέντε που διεξήχθησαν. Παρόλα αυτά ο Άγγλος δικαιολόγησε τα αδικαιολόγητα και εδώ είμαστε, να του θυμίσουμε τι δεν είδε. Δεν είναι δυνατόν ο κόσμος να γελάει με το επίπεδο των ρέφερι της Super League και ο Κλάτενμπεργκ να κρίνει τον εαυτό του, με το να... ευλογεί τους ορισμούς του!

Διαβάστε τα λάθη:

Αρης-Λαμία 3-1: Αν ο Αγγλος αρχιδιαιτητής ήθελε να αλλάξει τη διαιτησία θα έπρεπε ήδη να στείλει σπίτι τους τους Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) και Μανούχο (Αργολίδας), διαιτητή και VAR, αντίστοιχα, καθώς δεν πέτυχαν φάση! Στο 37', κακώς, δόθηκε πέναλτι σε δήθεν ανατροπή του Βασιλογιάννη από τον Κουέστα. Στο 62' έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Νιάσε ή να δοθεί πέναλτι σε χέρι παίκτη του Αρη. Στο 76' ανακάλυψαν πέναλτι που δεν έκανε ο Βιγιάλμπα στον Μπερτόγλιο του Αρη. Τι άλλο έπρεπε να κάνουν; Δεν έχει σημασία αν δεν αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-0: Ο Τσαγκαράκης (Χανίων) έπαιξε ΠΑΟΚ, είχε δυο μέτρα και δυο σταθμά στις κάρτες, ενώ οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν πως έπρεπε να αποβληθεί ο Τζόλης επειδή χτύπησε τον Σεσέροβιτς.

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0: Ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)... έπνιξε αποβολή του Μακέντα με δεύτερη κίτρινη για αγκωνιά σε αντίπαλο, λίγο αφότου πήρε την πρώτη κάρτα. Στον κόσμο του και ο Παπαπέτρου (VAR).

Ατρόμητος-Βόλος 0-2: Στο 44' ο Τζήλος (Λάρισας) έπρεπε να δείξει κόκκινη αντί για κίτρινη στον Μπαριέντος για το μαρκάρισμα στον Ραμπέγιο. «Κοιμήθηκε» και το VAR (Κοτσάνης). Σωστό το πέναλτι υπέρ του Βόλου και η αποβολή του Ρισβάνη.

Εδώ που τα λέμε, ο Κλάτενμπεργκ δεν έκανε κάτι για αλλάξει σελίδα η διαιτησία: 1) Δέχθηκε τους πίνακες-σκάνδαλο του Περέιρα, 2) Δεν έκανε σεμινάριο στους ρέφερι, 3) Δεν μπήκε στον κόπο να διδάξει τους νέους κανονισμούς. Κατά τα άλλα, τους ειδοποιεί από Δευτέρα, αν θα τους ορίσει και το διαφήμισαν σαν... καινοτομία.

Αν την πρώτη αγωνιστική ορίστηκαν οι καλύτεροι, φανταστείτε πως θα είναι οι χειρότεροι. Δεν υπάρχει σωτηρία.

Διαβάστε επίσης