Ντουντούκα
Όλα για όλα με Πόρτο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Παραμένει το... μπάχαλο με τις εκλογές της ΕΠΟ

Παραμένει το... μπάχαλο με τις εκλογές της ΕΠΟ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 - 18:30

Από τη στιγμή που η FIFA και η UEFA, άσχετα αν η ΕΠΟ άλλαξε την ημερομηνία των εκλογών της για την 23η Νοεμβρίου, θεωρούν ότι η ομοσπονδία κινείται «σε πλήρη συμμόρφωση με το Καταστατικό της», όπως ανέφεραν στην επιστολή τους, φαίνεται ξεκάθαρα και η πλάνη τους. Η ΕΠΟ ως σωματείο του αστικού κώδικα είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί με βάση το καταστατικό της και μια από τις προϋποθέσεις για να γίνουν οι εκλογές της, ακόμη και με την προαναφερόμενη ορισθείσα ημερομηνία (23/11) είναι η συμπλήρωση της τετραετίας.

Εδώ, ακριβώς, υπάρχει το πρόβλημα. Η διοίκηση Γραμμένου εξελέγη τον Αύγουστο του 2017 και για να... ράψει τετραετία προχώρησε σε έκτακτη καταστατική ΓΣ στις 16 Ιουνίου, προκειμένου να κολλήσει τη θητεία της διορισμένης διοίκησης Δρόσου που είχε προηγηθεί. Όμως, η συγκεκριμένη τροποποίηση-έκτρωμα απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο, επειδή δεν είναι δυνατόν μια εκλεγμένη διοίκηση να είναι συνέχεια μιας διορισμένης! Αρα, η τετραετία, επαναλαμβάνουμε εκ των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη διεξαγωγή των εκλογών, συμπληρώνεται τον Αύγουστο του 2021.

Όπως φαίνεται από το μέρος της επιστολής των FIFA, UEFA που παραθέσαμε οι διεθνείς συνομοσπονδίες αγνοούν ότι το καταστατικό της ΕΠΟ απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο. Αρα, το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει η ίδια η ομοσπονδία. Όμως, το χειρότερο είναι ότι η ΕΠΟ δεν δείχνει διάθεση να λύσει το θέμα και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, υποβαθμίζοντας, όχι μόνο τον ρόλο της αλλά και τις ίδιες τις εκλογές της.

Όμως, ουδεμία έκπληξη. Η ΕΠΟ απέχει από όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Το ίδιο κάνει και με τα προβλήματα που απασχολούν και την ίδια...

Διαβάστε επίσης

Τα ίδια αίσχη όπως και πέρσι

Τα ίδια αίσχη όπως και πέρσι

Υπάρχει νέο πέναλτι μετά το πέναλτι κατά της ΑΕΚ και επιθετικό φάουλ πριν από το γκολ του ΠΑΟΚ. Αν δεν ήταν το VAR θα ήταν... τραγωδία.