Ντουντούκα
Έτοιμοι. Πίστη στην ομάδα και μπορούμε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Τρέμουν τις αλλαγές στην ΕΠΟ

Τρέμουν τις αλλαγές στην ΕΠΟ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:05
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το σύστημα της «εξυγίανσης» είχε βάλει σε πρώτο πλάνο τις εκλογές της ΕΠΟ, ήταν κάτι σαν στοίχημα, σαν επίδειξη δύναμης απέναντι την Κυβέρνηση. Ο λόγος είναι ότι φοβόταν (και εξακολουθεί να φοβάται) αλλαγές στην ΕΠΟ, όμως «με νύχια και με δόντια» ήθελαν να κρατήσουν την ίδια κατάσταση, επειδή η ομοσπονδία έχει μετατραπεί σε... δοχείο ρουσφετιών!

Η ΕΠΟ υποχρεώθηκε να εναρμονιστεί με το νόμο, με τον ορισμό των εκλογών για τις 23 Νοεμβρίου, έρχεται και το επόμενο... χτύπημα. Αυτό είναι η ολιστική μελέτη των FIFA, UEFA, η οποία θα περιλαμβάνει δομικές αλλαγές στην ΕΠΟ και στη διαιτησία. Για αυτό και ο Φούσεκ δεν έφυγε από την Ελλάδα.

Εν αναμονή της ολιστικής μελέτης, ούτε ο Χούμπελ έχει απαλλαγεί των καθηκόντων του ως «παρατηρητής και σύμβουλος διορισμένος από FIFA και UEFA στην ΕΠΟ». Χούμπελ και Φούσεκ θα κληθούν να επιβάλλουν τις «δομικές αλλαγές». Όπως ανέφερε και ο Αυγενάκης στη Βουλή η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να τις μετατρέψει σε νόμο και είναι λογικό αυτός να περάσει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. Επειδή η ολιστική μελέτη θα έρθει στο τέλος του μήνα, για αυτό η Κυβέρνηση δεν ήθελε οι εκλογές της ΕΠΟ να γίνουν τον Οκτώβριο.

Και με την ολιστική μελέτη θα γίνει πάλι το ίδιο, όπως με το ...σίριαλ των εκλογών της ΕΠΟ. Η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει, όμως κάποια πράγματα πρέπει να περάσουν και από το καταστατικό της ΕΠΟ. Επειδή υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο κορυφής, δηλαδή του Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ, ουδείς αμφιβάλει ότι αυτό θα γίνει! Πλέον, κανείς δεν υπολογίζει την ΕΠΟ. Η ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να μπει στην κανονικότητα, το ίδιο θα συμβεί αι με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Τα ίδια αίσχη όπως και πέρσι

Τα ίδια αίσχη όπως και πέρσι

Υπάρχει νέο πέναλτι μετά το πέναλτι κατά της ΑΕΚ και επιθετικό φάουλ πριν από το γκολ του ΠΑΟΚ. Αν δεν ήταν το VAR θα ήταν... τραγωδία.