Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα ίδια αίσχη όπως και πέρσι

Τα ίδια αίσχη όπως και πέρσι
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια διαιτησία που πάει από το κακό στο χειρότερο. Και να μην παινεύουμε το VAR, απλά αν δεν υπήρχε ούτε αυτό θα ήταν... τραγωδία. Πάντως, και η δεύτερη αγωνιστικής της Super League έδειξε πως η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Έχουμε τα ίδια αίσχη όπως και πέρσι, εννοούμε τα φάλτσα υπέρ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και εντός έδρας με τον Ατρόμητο, αντίστοιχα. Επίσης, αυτά δείχνουν ότι ο Κλάτενμπεργκ πήρε τη... σκυτάλη της κατρακύλας από τον Περέιρα, κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που δέχθηκε τους πίνακες-σκάνδαλο.

Ναι, σωστά ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) έδωσε πέναλτι κατά της ΑΕΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τον Παναιτωλικό, τον οποίο νίκησε 2-0. Δεν γινόταν να πράξει διαφορετικά καθώς έβγαζε μάτια η παράβαση στο μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι στον Ντίας. Όμως, από κει και πέρα τα έκανε μαντάρα, με συνυπεύθυνο και τον Γκορτσίλα (Μακεδονίας) που ήταν στο VAR.

Ακολούθησε νέο πέναλτι μετά το μπλοκάρισμα της μπάλας από τον Τσιντώτα ο οποίος κράτησε το 1-0. Ο Ινσούα έπιασε τη μπάλα, όταν πήγε να του δώσει συγχαρητήρια, κάτι που συνιστά παράβαση. Χώρια που ο Ζαχαριάδης, πριν γίνει το πέναλτι (75'), μπορούσε να δώσει επανάληψη επειδή ο Τσιντώτας έπιασε τη μπάλα από γύρισμα συμπαίκτη του! Δυο παραβάσεις σε διάστημα δευτερολέπτων και οι ρέφερι (Ζαχαριάδης, Γκορτσίλας) δεν είδαν καμία! Κατά τα άλλα η ΑΕΚ έχει και παράπονα από τη διαιτησία του...

Στα... χαλαρά πέρασε και η εύνοια της διαιτησίας στον ΠΑΟΚ. Το γκολ στο 1-1 με τον Ατρόμητο ξεκινά από επιθετικό φάουλ του Εσίτι. Όμως, ο Καραντώνης (Ημαθίας) δεν το είδε, ενώ ο Φωτιάς (Πέλλας) απέδειξε ότι είναι ακατάλληλος. Στο περσινό ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ φώναξε τον Πορτογάλο Σόυζα να δει και να ακυρώσει γκολ του Ελ Αραμπί για φάουλ του Γκιλιέρμε στο κέντρο!

Ο Κλάτενμπεργκ θα σχολιάσει αυτές τις φάσεις ή θα προτιμήσει και πάλι να κάνει επιλογή μόνο και μόνο για να δώσει συγχαρητήρια! Η θα κάνει το μαύρο άσπρο;

Δηλαδή, πως μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη η διαιτησία του Βάτσιου (Δυτικής Αττικής) όταν στο ματς Βόλος-Αρης 0-1 χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να μη μετρήσει γκολ των γηπεδούχων, επειδή η μπάλα είχε βγει άουτ; Στα οκτώ μέτρα είναι ο ρέφερι και δεν το βλέπει! Τι το σπουδαίο έκανε ο Ευαγγέλου (Αθηνών) που ήταν στο VAR;

Ο δε Τζήλος (Λάρισας) ήταν για τα πανηγύρια; Ήταν στο VAR του αγώνα Λαμίας-ΟΦΗ 1-2 και δεν υπέδειξε το εξόφθαλμο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στον Βρέσκα (Πιερίας) αλλά τον κάλεσε για το δει και ο τελευταίος έκανε πέντε λεπτά για να το διαπιστώσει και να το δώσει!

Διαβάστε επίσης