Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τρέμει» τις εξελίξεις και το δείχνει!

«Τρέμει» τις εξελίξεις και το δείχνει!
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020 - 00:30
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ψαχνόταν και «ψάχνεται» η... εξυγίανση για να κάνει επίθεση στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Αρχικά, προσπάθησε να υποβαθμίσει τις χθεσινές (1/10) συναντήσεις στην Ελβετία με στελέχη των FIFA, UEFA (Λάκοβιτς, Νικόλα, Γεωργίου) με θέμα την ολιστική μελέτη που θα επιφέρει «δομικές» αλλαγές στο ποδόσφαιρο, στην ΕΠΟ και στη διαιτησία. Τώρα, προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον Αυγενάκη και διαδίδουν ότι αυτή θα σταλεί στον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, όμως κι εδώ λάθος κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι θα σταλεί στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή αυτός υπέγραψε το συνυποσχετικό με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA. Κρεγκ Κλαρκ! Με άλλα λόγια το ταξίδι του Αυγενάκη στην Ελβετία ήταν... καταπέλτης για το σύστημα που βρώμισε το ποδόσφαιρο.

Η ολιστική μελέτη-μνημόνιο βρίσκεται στην τελική ευθεία. Αυτό σημαίνει ότι είναι θέμα ημερών, μετά τους αγώνες της Εθνικής, οι «δομικές αλλαγές» σε ΕΠΟ και διαιτησία, κάτι που αποδεικνύεται και από τον πανικό του συστήματος της «εξυγίανσης» που προσπάθησε να υποβαθμίσει το πολύ σημαντικό του Αυγενάκη, το οποίο ήταν καταπέλτης για την ΕΠΟ και το σύστημα της «εξυγίανσης», επειδή το έμαθαν από τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Οι βασικές προβλέψεις του συνυποσχετικού Κυβέρνησης-FIFA/UEFA:

Υποχρεώσεις των FIFA, UEFA:

Το συνυποσχετικό θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά: Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης.

Για τη διαιτησία, οι FIFA, UEFA θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δια των θεσμικών μέσων της τελευταίας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον Αθλητισμό, τις προτάσεις FIFA/UEFA στην ελληνική έννομη τάξη.

Διαβάστε επίσης

Η ΚΕΔ να κόψει τις βλακείες

Η ΚΕΔ να κόψει τις βλακείες

Έβγαλε ανακοίνωση που είναι... αέρας-κοπανιστός για να δικαιολογήσει την αλλοίωση του VAR στα Γιάννινα. Τέσσερα τα «καυτά» ερωτήματα... Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας!