Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ... βούλιαξε και αλλάζει!

Η ΕΠΟ... βούλιαξε και αλλάζει!
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020 - 20:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι λογικό, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, να μην μας λένε κάτι καινούριο. Για την ακρίβεια... «ο κόσμος το 'χει τούμπανο». Ολος ο κόσμος στην κυριολεξία!

Ιδού και η απόδειξη! Ξεπερασμένη ομοσπονδία θεωρούν την ΕΠΟ οι FIFA και UEFA, με βάση την Ολιστική Μελέτη και δεν αποκλείεται να την παραδώσει ο ίδιος ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσέφεριν Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τους αγώνες της Εθνικής με Μολδαβία, Κόσσοβο, δηλαδή μετά τις 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολιστική Μελέτη θα απαριθμεί πάνω από 100 σελίδες.

Η δέσμευση της Κυβέρνησης είναι να την κάνει νόμο, στα θέματα που αφορούν στο δικό της πεδίο και από την πλευρά τους η FIFA και η UEFA να φροντίσουν να περάσει η ΕΠΟ τις αλλαγές, επειδή αν δεν το θέλει η ομοσπονδία δεν γίνεται τίποτα. Στόχος είναι να αλλάξει η οργάνωση και η λειτουργία της ΕΠΟ, ειδικότερα να γίνουν δομικές αλλαγές.

Έτσι, με... διαταγή των FIFA και UEFA θα έχουμε αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εντός της ΕΠΟ. Με άλλα λόγια η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα επαναστελεχωθεί από παράγοντες των ΠΑΕ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα επικυρώνει τις αποφάσεις της. Επίσης, η ομοσπονδία δεν θα έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, παρά μόνο η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, στην οποία λόγο θα έχει και η Σούπερ Λίγκα 2 και η Φούτμπολ Λιγκ για θέματα των δικών τους πρωταθλημάτων.

Επίσης, όλες οι επιτροπές της ΕΠΟ που έχουν σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, π.χ. Επιτροπή Κυπέλλου, θα στελεχώνονται από τις ΠΑΕ, μέσω της Super League και των υπόλοιπων κατηγοριών. Δηλαδή, η ΕΕ της ΕΠΟ θα έχει διακοσμητικό ρόλο.

Γίνεται αντιληπτό πως όλα τα παραπάνω δικαιώνουν την πρόταση του Ολυμπιακού στη Super League, για αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, την οποία με καλό μάτι είδαν και άλλες ΠΑΕ. Απόδειξη ότι αποφάσισαν και έγινε πράξη η αποχή των εκπροσώπων της διοργανώτριας από την προηγούμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Οι ΠΑΕ της Super League θέλουν και... αποκόλληση της διαιτησίας από την ΕΠΟ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλαφούζος ρώτησε τον Κλάτενμπεργκ την περασμένη εβδομάδα, αν έχει αντίρρηση και ο Άγγλος απάντησε ότι δεν έχει πρόβλημα, αρκεί να συνεχίσει με το ίδιο συμβόλαιο.

Διαβάστε επίσης