Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κλάτενμπεργκ απαξίωσε και το VAR

Ο Κλάτενμπεργκ απαξίωσε και το VAR
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 - 23:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το φαινόμενο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ελληνική διαιτησία, αποδεικνύεται χειρότερο από το φαινόμενο του Περέιρα που την κατέστρεψε όσο δεν παίρνει. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής κάνει τα... συντρίμμια σκόνη και δίνει την εντύπωση ότι ήρθε στην Ελλάδα για να πάει κόντρα στον Ολυμπιακό και δείχνει να μην τον ενδιαφέρει η πρόοδος της διαιτησίας αλλά πώς θα επιβάλει τη συνέχεια της διαιτητικής φιλοσοφίας εναντίον του. Λες και ήξερε από χθες τους ανίκανους ρέφερι.

Τελευταίο παράδειγμα ότι μετά από οκτώ μέρες επανήλθε στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Χασαν, με οφσάιντ-ανακάλυψη στον Ελ Αραμπί, στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακού 1-1, όπου ξεκάθαρα αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν ξεχάσουμε όλα τα άλλα, εκείνο που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε είναι ότι ο Κλάτενμπεργκ έβγαλε στη φόρα, με τους διαλόγους, την ανθρώπινη παρέμβαση στο VAR, άρα εφόσον ισχύει αυτό υπάρχει η πιθανότητα ανθρωπίνου λάθους, ακόμη και μη αποδεκτού ανθρωπίνου λάθους. Δηλαδή, τα κάνουν στα γήπεδα, δεν θα τα κάνουν στο VAR;

Χαρακτηριστική απόδειξη για την ανθρώπινη παρέμβαση είναι η νέα (σ.σ. σημερινή) επιστολή του Ολυμπιακού στην ΚΕΔ: «Από αυτό που ακούμε στο βίντεο (σ.σ. του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακού 1-1) οι διαιτητές στο Δωμάτιο VAR (σ.σ. Κοτσάνης, Απτόσογλου) έχουν προαποφασίσει ότι υπάρχει οffside πριν καν εξετάσουν τη φάση καθώς στο 02:12 λεπτό του βίντεο αναφέρουν «πάμε στο offside μαζί».

Ο Κλάτενμπεργκ απέτυχε και δεν το ξέρει. Μπορεί να ήρθε ως κοινής αποδοχής, όμως ο Ολυμπιακός απέσυρε τη στήριξή του και με τέτοια τακτική δεν θα γίνει αποδεκτός ούτε από το σύνολο των ομάδων. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Περέιρα, που πέρσι το καλοκαίρι έμεινε, ενώ τον ήθελε μόνο ο ΠΑΟΚ και οι ομάδες φώναζαν συνέχεια για τα λάθη και ζητούσαν ξένους ρέφερι στα παιχνίδια τους.

Για να μην ξεφεύγουμε, ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔ έβαλε την... εξυγίανση πάνω από τη διαιτησία, πάνω και από το VAR. Δεν εκθέτει μόνο τον εαυτό του αλλά και τις FIFA, UEFA, οι οποίες τον πρότειναν.

Με την τηλεκριτική των δυο μέτρων και δυο σταθμών δεν αλλοιώνεται μόνο η διαιτησία αλλά και το πρωτάθλημα. Πλέον δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά μόνο στη διαιτησία αλλά και στο VAR.

Διαβάστε επίσης

Ο Άγγλος... ξεφεύγει όλο και περισσότερο

Ο Άγγλος... ξεφεύγει όλο και περισσότερο

Συνεχίζονται τα απίστευτα πράγματα: Ο Κλάτενμπεργκ ονόμασε συνέντευξη Τύπου το ότι την Τρίτη (20/10) θα απαντήσει ερωτήσεις που θα του υποβληθούν από σήμερα (16/10)!

Το νέο... παραμύθι του συστήματος

Το νέο... παραμύθι του συστήματος

Είναι «μαγική εικόνα» ότι η UEFA στηρίζει τον Κλάτενμπεργκ, αν τον παρακολουθούσε θα τον έδιωχνε, επειδή δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του!