Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλοι ξέρουν ότι πρέπει να τελειώσει η ΕΠΟ

Όλοι ξέρουν ότι πρέπει να τελειώσει η ΕΠΟ
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 - 00:44
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Γίνεται αντιληπτό πως όχι μόνο η Κυβέρνηση αλλά και οι διεθνείς ομοσπονδίες θέλουν να διαλυθεί το σύστημα που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο, το αποκαλούμενο σύστημα της «εξυγίανσης». Είναι κοινό μυστικό ότι η ΕΠΟ εκλέγεται με βάση τις προτιμήσεις των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και οι ποδοσφαιρικές ενώσεις... ακολουθούν όσα θέλουν οι συγκεκριμένες ΠΑΕ.

Μέχρι και οι FIFA, UEFA ξέρουν ότι η ομοσπονδία έχει πρόβλημα έλλειψης ανεξαρτησίας. Τρία παραδείγματα αρκούν: 1) Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη ότι «ο Γραμμένος είναι δικός μας», 2) Ελλειψη ανεξαρτησίας της ΕΠΟ κατάγγειλε μέχρι και ο Χούμπελ, «χρεώνοντας» συγκεκριμένους παράγοντες, τους μισούς, στο μπλοκ της ΑΕΚ και δεν ανακάλεσε αν και του έκαναν επίθεση σε επόμενο ΔΣ. Λογικά, ο Αυστριακός αυτά θα πρέπει να τα ανέφερε και στις εκθέσεις που έστελνε στους προϊσταμένους του ως τοποτηρητής του ελληνικού ποδοσφαίρου, 3) «Αυτή είναι η συμφωνία, το '16 πρόεδρο ο ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ, το '20 η ΑΕΚ», παραδέχθηκε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, άρα τους έβγαλε στη... σέντρα.

Αρα, εφόσον γίνουν εκλογές στις 19 Ιανουαρίου ή και αργότερα, αν αναβληθούν, θα συνεχιστεί το ίδιοι σύστημα με ό,τι αυτό σημαίνει. Δηλαδή, θα ευνοούνται συγκεκριμένες ομάδες και θα αδικούνται άλλες. Δεν θα υπάρχει ισονομία, δεν θα υπάρχει 50-50 στη διαιτησία.

Κάποια στιγμή αυτά τα θέματα, που έχουν σχέση με την υγεία στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να απασχολήσουν την Κυβέρνηση και την FIFA, με την UEFA. Αν δεν υπήρχε η προηγούμενη Κυβέρνηση, με τους Κοντονή, Βασιλειάδη που ήταν... βασιλικότεροι της «εξυγίανσης» δεν θα υπήρχε... εξυγίανση! Επίσης, το τωρινό σύστημα, που συνεχίζει ανενόχλητο, έβαλε το ποδόσφαιρο σε... βούρκο, επικαλούμενο τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές...

Διαβάστε επίσης

«Κατήφορος» μέσω Νιούκαστλ

«Κατήφορος» μέσω Νιούκαστλ

Ο Κλάτενμπεργκ δείχνει ότι δεν έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του ως αρχιδιαιτητής, αφού εδώ και καιρό είναι στην πατρίδα του, ενώ ταυτόχρονα περιόρισε και τις συσκέψεις με τους ρέφερι.