Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέρα βρέχει για τη διοίκηση Γραμμένου

Πέρα βρέχει για τη διοίκηση Γραμμένου
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 - 23:25
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για να δείτε ποιοι διοικούν την ΕΠΟ και δεν βλέπουν πέρα από τις... μύτες τους, ή «ξυπνάνε» όταν πρόκειται μόνο για να κάνουν κάποιο ρουσφέτι στην ΑΕΚ ή στον ΠΑΟΚ: Στην ομοσπονδία έχουν σε προτεραιότητα πότε θα κάνουν εκλογές, έχουν καταλύσει τα πάντα και δεν ασχολείται κανείς με τις αλλαγές που εισηγούνται η FIFA και η UEFA. Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν ασχολούνται αλλά τις έχουν μπλοκάρει, λες και δεν αφορούν την ΕΠΟ και το γενικό καλό του ποδοσφαίρου. Όταν από την Ολιστική Μελέτη, ναι σε αυτή αναφερόμαστε, προκύπτει ότι η ΕΠΟ είναι προβληματική και πρέπει να αναδιοργανωθεί, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Παρόλα αυτά πέρα βρέχει για τη διοίκηση Γραμμένου. Δεν έχουν καταλάβει ότι εκτίθενται αλλά ότι ψιχαλίζει, καθώς δεν κουνιέται φύλλο, όταν και οι ίδιοι παραδέχονται ότι υπάρχει ακυβερνησία, άρα είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Και μόνο ότι η ολιστική μελέτη αναφέρεται στις δέκα αρχές καλής διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου βγάζει στη... σέντρα ένα ολόκληρο σύστημα που το λυμαίνεται, ειδικά ολόκληρη την ΕΠΟ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: Στρατηγικό Πλάνο 1-5 ετών δημοσιευμένο, για να αξιολογούνται ετησίως ο Πρόεδρος και η ΕΕ της ΕΠΟ με μετρήσιμους δείκτες, Αναλογική Συμμετοχή όλων των Ποδοσφαιρικών Φορέων, Συμβατική Συμφωνία σχέσης μεταξύ Επαγγελματικού-Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, Ηθικές Αξίες, ανεξαρτησία όσων απαρτίζουν τα διάφορα όργανα.

Επίσης, αξίζει και η σχετική αναφορά στην δομή της ΕΠΟ καθώς η Ολιστική Μελέτη γράφει ότι η ΕΠΟ «πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Προβλέπονται: Διευθύνων Σύμβουλος, αναπληρωτής Δ/Σ και Τεχνικός Διευθυντής».

Πόσο... στραβός ήταν ο γιαλός αναφέρεται στο... κομμάτι που έχει σχέση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Τι δεν γίνεται; «Τα μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να είναι εκλέκτορες της Γενικής Συνέλευσης, δεν πρέπει να ξεπερνούν τα ήδη 17 και πρέπει να διασφαλίζεται ότι υπάρχει ισορροπία εκπροσώπησης των σημαντικών φορέων (αναλογία εκλεγμένων από επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο)».

Διαβάστε επίσης