Ντουντούκα
Μάγκας Μπουχαλάκης! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η ΕΠΟ «βούλιαξε» και αλλάζει

Η ΕΠΟ «βούλιαξε» και αλλάζει
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 - 22:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Νέα δεδομένα, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν στην ΕΠΟ, ενόψει των εκλογών της που έχουν προγραμματιστεί για τις 19/01. Η ΕΠΟ βουλιάζει και για να επανέλθει σε κανονική χρειάζονται να γίνουν σαρωτικές αλλαγές. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Κυβέρνηση, με τη στήριξη των FIFA, UEFA αλλά και με συζητήσεις με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ενώ, με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι δικαιώνεται η πολιτική των «ερυθρόλευκων» που κατακεραύνωσαν και ξεσκέπασαν το σύστημα της «εξυγίανσης».

Πριν αναφερθήκαμε σε σχέδιο αλλά να προσθέσουμε ότι δεν περιλαμβάνει μόνο τον πρόεδρο, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κι άλλα προαπαιτούμενα για να μπει το νερό στο αυλάκι και να αποκτήσει... υγεία η ομοσπονδία. Εν ολίγοις, η μπάλα θα πάρει πολλά και πολλούς.
Έχουμε και λέμε:

Επειδή οι ποδοσφαιρικές ενώσεις έχουν χωριστεί σε δυο μπλοκ, με σφραγίδα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, επιβάλλεται να μπουν νέοι σύμβουλοι στη Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα είναι από το ποδόσφαιρο και όχι από τις ΠΑΕ. Στη διάρκεια της επιτροπείας, FIFA, UEFA απορούσαν γιατί δεν είναι τεχνοκράτες στη διοίκηση της ομοσπονδίας!

Αυτό θα γίνει παράλληλα και με την πρόσληψη διευθύνοντος συμβούλου (CEO) που ουσιαστικά θα... τρέχει όλη την ΕΠΟ. Ακόμη, με βάση την Ολιστική Μελέτη προβλέπεται αναπληρωτής του, όπως επίσης και τεχνικός διευθυντής. Σημειώνουμε ότι για να υλοποιηθούν αυτά θα πρέπει να ψηφιστούν από την ΓΣ και γίνεται αντιληπτό ότι τελειώνει και το... βασίλειο των golden boys, που είναι και το θεμέλιο του συστήματος της «εξυγίανσης».

Ειδικά για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν θα αποφασίζει η ΕΕ της ΕΠΟ. Μεγάλο ρόλο θα έχει ο CEO αλλά και η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που ήδη υπάρχει, όμως την έβαλαν στη... ναφθαλίνη με την ανοχή της Superleague. Απλά, πρέπει να επικαιροποιηθεί η σύνθεσή της και την πλειοψηφία να έχει η διοργανώτρια.

Διαβάστε επίσης

Χάλια ο Τσαγκαράκης, χάλια και οι βοηθοί

Χάλια ο Τσαγκαράκης, χάλια και οι βοηθοί

Σα να μην έφτανε που ο ρέφερι της ΕΠΣ Χανίων δείχνει κατώτερος των περιστάσεων για το Ατρόμητος-Ολυμπιακός, ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα των Καρσιώτης, Χατζηνάκου.