Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χάλια ο Τσαγκαράκης, χάλια και οι βοηθοί

Χάλια ο Τσαγκαράκης, χάλια και οι βοηθοί
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 - 19:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ακόμη και αν ξεχάσουμε το περσινό παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναιτωλικού 2-0, όπου δεν απέβαλε τον Μουνιέ που πήγε με τις τάπες, με αποτέλεσμα να γίνουν 15 ράμματα στο κεφάλι του Σα, ούτε η φετινή πορεία του «δικαιολογεί» την ύπαρξή του Τσαγκαράκη (Χανίων) στους πίνακες της Superleague αλλά και τον ορισμό του σε ένα παιχνίδι, όπως το αυριανό (24/01, 15:00) στο Περιστέρι. Το ίδιο ισχύει και για την εικόνα των βοηθών του (Καρσιώτης, Χατζηνάκος).

Διαβάστε τα πέντε φετινά ματς που ο Τσαγκαράκης τα έκανε... θάλασσα:

1) «Προηγουμένως (σ.σ. πριν τη βουτιά του Σφιντέρσκι, την οποία οι Ευαγγέλου, Μανούχος έδωσαν πέναλτι) ο Κρέσπο και ο Σνάουτσνερ, μπροστά στα μάτια του 4ου διαιτητή Τσαγκαράκη κρατούσαν από τον λαιμό τον Μπέρτο, για να μην μπει στον αγωνιστικό χώρο και έτσι ανενόχλητοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ να δημιουργήσουν την φάση του ανύπαρκτου πέναλτι», κατάγγειλε η ΠΑΕ ΑΕΛ για τη φάση στο 95' που ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-1.

2) Ο Τσαγκαράκης σφύριξε το ματς του πρώτου γύρου (ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-0 την πρώτη αγωνιστική) μεταξύ των δυο ομάδων και η ΑΕΛ έβγαλε ανακοίνωση, επειδή δεν απέβαλε τον Τζόλη. Και έχει δίκιο.

3) Στο 23' του αγώνα Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, για την 5η αγωνιστική, σκόραρε με κεφαλιά του Ουάρντα, όμως δεν πήρε χαμπάρι το επιθετικό φάουλ του Δουβίκα και τον έσωσε ο VAR (Ευαγγέλου).

4) Στο 50' του αγώνα της 9ης Αγωνιστικής Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 2-2, σα να μην έφτανε που ο Ντέλετιτς έπεσε μόνος του, όχι από το μαρκάρισμα του Κώτσιρα, η πτώση είναι εκτός περιοχής! Αν και πήγε στο VAR, επέμεινε στο πέναλτι. Στο 91' τον γλίτωσε ο Παπαπέτρου (VAR) επειδή έδωσε πέναλτι αντί για φάουλ σε χέρι του Ιγκλέσιας το οποίο πήρε πίσω.

5)Την 16η αγωνιστική σφύριξε ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης 0-0 και προκάλεσε την οργή των φιλοξενούμενων. Στο 33' ακύρωσε γκολ του Αρη, συγκεκριμένα του Μαντσίνι για επιθετικό φάουλ του Μάνου στον Χουτεσιώτη, αν και ο τελευταίος βγήκε και έδιωξε τη μπάλα και μετά ο Μάνος έπεσε πάνω του. Αρχικά το μέτρησε, όμως τον φώναξε ο Διαμαντόπουλος στο VAR. Με τη λογική των Τσαγκαράκη, Διαμαντόπουλου, όταν ένας τερματοφύλακας κάνει έξοδο οι άλλοι θα πρέπει να κάθονται προσοχή και να μη διεκδικούν τη μπάλα. Ολα για να μην ξεφύγει ο Αρης από τον ΠΑΟΚ.

Σα να μην έφτανε ο Τσαγκαράκης, ακατάλληλοι δείχνουν και οι δυο βοηθοί που του έβαλαν στο Περιστέρι. Ο Μιχάλης Καρσιώτης (Κορίνθου) και ο Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας).

Ο Καρσιώτης ξεκίνησε με τρία ματς ως AVAR, συγκεκριμένα Αρης-ΠΑΣ Γιάννινα (στις 27/9), Ολυμπιακός-Ατρόμητος (στις 17/10), Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ (στις 25/10). Πρώτη φορά στο χορτάρι τον έβαλαν την περασμένη αγωνιστική, Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός (στις 16/1), άρα προκαλεί εντύπωση και ο δεύτερος σερί ορισμός του, κάτι που είναι ασυνήθιστο για βοηθό διαιτητή! Όπως ασυνήθιστο είναι ένας βοηθός, και ειδικά έμπειρος, να οριστεί μετά από τόσο καιρό στο χορτάρι.

Εξίσου μεγάλη εντύπωση προκαλεί και η επιλογή του Χατζηνάκου. Ο βοηθός της ΕΠΣ Δράμας ορίζεται για τρίτη φορά σε αγώνα και η προηγούμενη που τον έβαλαν, ως βοηθό στο τερέν, ήταν στις 25/10 στο ματς ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ και πιο πριν, στις 18/9, στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος. Αυτά είναι τα παιχνίδια του καθώς δεν είναι πιστοποιημένος στο VAR. Εϊναι περίεργο που το όρισαν μετά από τρεις μήνες και ενώ το τελευταίο του ματς ήταν στην ΑΕΚ.

*Η κριτική είναι αγωνιστική.

Διαβάστε επίσης