Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κλάτενμπεργκ έγινε ξανά ο... ήρωας της «εξυγίανσης»

Ο Κλάτενμπεργκ έγινε ξανά ο... ήρωας της «εξυγίανσης»
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 - 00:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το μπούλινγκ στον Αγγλο αρχιδιαιτητή έπιασε τόπο και κρίνει με δυο μέτρα και δυο σταθμά καθώς δεν είδε κανένα από τα δυο πέναλτι που έγιναν στο ματς Παναθηναίκός-Ολυμπιακός 2-1 και ο Σκοτσέζος Μάντεν δεν πήγε στην άσπρη βούλα! Στην τηλεκριτική του ο Αγγλος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και ο πρόεδρος της ΚΕΔ έγινε ξανά ο μεγάλος ήρωας της «εξυγίανσης».

Σε παρόμοιες πτώσεις παικτών του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ ο Κλάτενμπεργκ δικαιολόγησε πέναλτι, όμως στην ανατροπή του Χασάν από τον Σένκεφελντ, λες και έχει δυναμόμετρο, αποφάνθηκε ότι ο Αιγύπτιος «υπερβάλει στην επαφή και ρίχνει και τα δύο του πόδια στο έδαφος»!

Ο Κλάτενμπεργκ ανακάτεψε την ΚΕΔ, όσο δεν παίρνει! Όταν ήρθε έφερε ως συνεργάτες του τον Βορειοιρλανδό Αλαν Σνόντι που τον έκανε αντιπρόεδρο, ενώ έφερε και τον Πορτογάλο Ζοάο Καπέλα ως υπεύθυνο για το VAR. Όμως, την περασμένη Δευτέρα, έφερε στην Ελλάδα τον Τζέικ Κόλιν που τον είχε βοηθό και στα Εμιράτα για να τον βοηθά στους ορισμούς, υποβιβάζοντας τον Σνόντι στη Superleague 2! Το περίεργο είναι ότι αυτή η αλλαγή δεν ανακοινώθηκε επίσημα! Τον παρουσίασε στους διαιτητές, χωρίς η ΕΠΟ να ξέρει κάτι. Ετσι, με αυτή την έλλειψη διαφάνειας δεν εκτίθεται και στην ΟΥΕΦΑ; Ποιός ο λόγος να κάνει αυτές τις αλλαγές πριν από τη λήξη της σεζόν;

Η... αποθέωση για τον πρόεδρο της ΚΕΔ είναι ότι την Τρίτη (16/02) υποσχέθηκε στους Έλληνες ρέφερι ότι θα παίξουν σε ντέρμπι και την Πέμπτη (18/02) ...γέμισε τους ορισμούς με ξένους διαιτητές!

Φώναξε η ΑΕΚ για τους Έλληνες ρέφερι, δήθεν είχε παράπονα, και παράλληλα ζήτησε ξένους διαιτητές. Ο Κλάτενμπεργκ απέδειξε ότι ακούει καλά και έβαλε Βόσνιο (τον Πέλιτο) στο παιχνίδι της με τον Αστέρα (2-2). Πάντως, ο ρέφερι πέρασε απαρατήρητος.

Το ίδιο ισχύει και για τον Αζέρο Αγκαγιέφ στο Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-1.

Άρα, οι Έλληνες ρέφερι, ας μην ελπίζουν. Αυτά βλέπουν οι ομάδες και ζητάνε ξένους.

Ένα ακόμη ηχηρό... χαστούκι για τους Έλληνες διαιτητές είναι ότι ο Αγκαγιέφ μπήκε VAR Βόλος-Απόλλων Σμύρνης (Μανούχος) και ο Ισπανός Ερνάντες, εκτός από το Ολυμπιακός-Αρης, ήταν VAR και στο ΑΕΚ-Αστέρας!

Διαβάστε επίσης