Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από τον... κακό στον χειρότερο

Από τον... κακό στον χειρότερο
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 - 00:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί η αγωνιστική περίοδος, η πρώτη του Κλάτενμπεργκ στη Superleague, να μην έχει τελειώσει ακόμη, όμως ο Αγγλος αρχιδιαιτητής κατάφερε να ...ξεπεράσει μέχρι και την τριετή θητεία του Περέιρα στην ηγεσία της ΚΕΔ. Ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλον και δεν εννοούμε μόνο ότι η υπεροψία είναι ένα από τα κοινά τους χαρακτηριστικά, καθώς χωρίς τα παρουσιάζουν έργο και να βυθίζουν όλο και περισσότερο τη διαιτησία.

Για τον Κλάτενμπεργκ δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, παρά να αναφέρουμε μόνο ότι έκανε διεθνή τον Φωτιά (Πέλλας), μια υποψηφιότητα που είχε διαρρεύσει επί Περέιρα στην ΚΕΔ. Ουσιαστικά την... σφράγισε και οι άλλοι ρέφερι (Κουμπαράκης, Μανούχος) διέρρευσαν ως υποψήφιοι, μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Επίσης, σήμερα (22/02) όρισε τον Σιδηρόπουλο στο εξ αναβολής παιχνίδι της Τετάρτης (24/02) ΑΕΛ-Λαμία, παρότι την Κυριακή (21/02) αδίκησε, για μια ακόμη φορά τον Ολυμπιακό, στο παιχνίδι με τον Αρη.

Η αποτυχία του Κλάτενμπεργκ απεικονίζεται μέχρι και στους τελευταίους ορισμούς. Φέρνει ξένους διαιτητές, μέχρι και σε αγώνες όπως ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης (τον Βόσνιο Πέλιτο) και Ατρόμητος-ΑΕΛ (τον Αζέρο Αγκάγιεφ), συν ότι έφερε τον Ισπανό Εστέβες για δυο ματς ως VAR (Ολυμπιακός-Αρης και ΑΕΚ-Αστέρας), ενώ, πέραν του ότι τον έβαλε να σφυρίξει, όρισε ως VAR τον Αγκάγιεφ στο ματς Βόλος-Απόλλων.

Και μόνο από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι μέχρι και ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ διαβλέπει ότι δεν έγιναν βήματα προς τα εμπρός από τους Ελληνες διαιτητές. Και πώς να συμβεί αυτό όταν ο Αγγλος δέχθηκε τους πίνακες του Περέιρα που αποτέλεσαν... ασπίδα στους διαιτητές που δεν μπορούν να σταθούν (και να γίνουν αποδεκτοί) λόγω των λαθών που είχαν κάνει, ενώ ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι θα έκανε σαρωτικές αλλαγές.

Από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι ο Κλάτενμπεργκ ξεπερνά τον Περέιρα μέχρι και στα κοινή τους φιλοσοφία, αυτή της «εξυγίανσης». Δεν διστάζει να συνεχίζει το... τροπάριο και η ασυλία να εξαρτάται από το ποιος διαιτητής ή βοηθός θα κάνει λάθος και σε βάρος ποιας ομάδας. Ο Αγγλος από τον Αύγουστο μέχρι τώρα δεν κατάφερε να πιστοποιήσει ούτε έναν διαιτητή για το VAR για να ορίζονται οι ίδιοι και οι ίδιοι. Για να μη χαλάσει η μαγιά της «εξυγίανσης» δεν πιστοποίησε ούτε τους οκτώ νέους ρέφερι, πάλι για τον ίδιο λόγο αλλά και για να έχει και άλλοθι ότι δεν έχει πολλούς διαιτητές και τάχα δεν μπορεί να επιβάλλει σκληρές ποινές ούτε να καρατομήσει ρέφερι. Ο Κλάτενμπεργκ νομίζει ότι απευθύνεται σε άσχετους;

Σα να μην έφτανε αυτό, στην τηλεκριτική του βγάζει μέχρι και δικούς του κανονισμούς για χάρη του... συστήματος, προκειμένου να δικαιολογούνται τα λάθη υπέρ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μέχρι και τα λάθη κατά του Ολυμπιακού. Ακόμη και στην περίπτωση αυτή, δείχνει ότι βρίσκεται σε κατήφορο και δεν βάζει φρένο για να σταματήσει.

Διαβάστε επίσης