Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ασπίδα» στην υπόθεση Μαρινάκη τα δεδικασμένα

«Ασπίδα» στην υπόθεση Μαρινάκη τα δεδικασμένα
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021 - 22:25
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όπως αναμενόταν ο Ολυμπιακός κατέθεσε άμεσα έφεση για την ποινή σκάνδαλο του αθλητικού δικαστή της Superleague, Χριστόφορου Μάρκου που επέβαλε στον Μαρινάκη πέντε μήνες απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο. Μάλιστα, η προσφυγή θα εκδικαστεί την Τετάρτη και ώρα 5.30 μ.μ. στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

«Ασπίδα» στην υπόθεση Μαρινάκη είναι τα δεδικασμένα. Δηλαδή, άλλες ποινές που επιβλήθηκαν για εξύβριση διαιτητών είναι «καμπάνες» απαγόρευσης εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο που δεν ξεπερνούν τις 15 μέρες. Κάποιες εξ αυτών είναι η υπόθεση 193/2020 για τον ΠΑΟΚ (15 μέρες απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια), η υπόθεση 196/2020 για τον Μπελεβόνη του Παναιτωλικού (15 μέρες απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο), η υπόθεση 24/2021 για τον ΝΠΣ Βόλο (15 μέρες απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια), η 25/2021 για παράγοντα του Απόλλωνα (15 μέρες απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια) και η 27/2021 για παράγοντα της ΑΕΛ (15 μέρες απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια). Ακόμη, να μην παραβλέπουμε και την ίδια ποινή στον Τοροσίδη. Σημειώστε ότι ο Μαρινάκης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30.000 ευρώ ενώ στις προηγούμενες περιπτώσεις οι χρηματικές ποινές από 5.000 μέχρι 7.500 ευρώ.

Επίσης, η ποινή-σκάνδαλο στον Μαρινάκη αποδεικνύεται από το ότι δεν μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Αυτό είχε σαν συνέπεια ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας, Χριστόφορος Μάρκου να εφαρμόσει λάθος άρθρο, πιο συγκεκριμένα το 12 του ΚΑΠ και όχι το το άρθρο 12, παράγραφος 1α του Πειθαρχικού Κώδικα, όπως συνέβη και με προηγούμενα δεδικασμένα.

Η πρόκληση με την ποινή του Μαρινάκη καταδεικνύεται και από την απόφαση για το Μάκη Γκαγκάτση. Για τη φράση «είσαι εγκληματίας και δεν θα σταματήσουμε στον Παπαπέτρου», ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με ένα μήνα απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα, ενώ δεν του επιβλήθηκε πρόστιμο. Όμως, η ποινή έπρεπε να είναι μεγαλύτερη. Αντίθετα, στον πρόεδρο του Ολυμπιακού επιβλήθηκε εξοντωτική ποινή, άσχετα αν πρόκειται για διαφορετικό πειθαρχικό όργανο (αθλητικός δικαστής της Superleague για Μαρινάκη, πειθαρχική της ΕΠΟ για τον Γκαγκάτση).

Διαβάστε επίσης

Πέρα από κάθε όριο η ποινή

Πέρα από κάθε όριο η ποινή

Για όλες τις τιμωρίες «μετρούν» τα δεδικασμένα, με την πεντάμηνη απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο στον κ. Μαρινάκη φάνηκε ότι δεν δικαιολογείται. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...