Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ας είναι καλά οι «χειρούργοι»...

Ας είναι καλά οι «χειρούργοι»...
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 - 22:47
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πλέον αν κάνουμε τον απολογισμό των δυο αγώνων με την Αρσεναλ για τους «16» του Euorpa League τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η διαιτησία είναι η αιτία, που για μια ακόμη χρονιά, στέρησε από τον Ολυμπιακό μια μεγάλη πρόκριση. Όσον αφορά στην UEFA σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Στο Καραϊσκάκη ο Γερμανός Ζίμπερτ «έσφαξε» τον Ολυμπιακό και το... γλυκό «έδεσε» με την αποβολή του Μπα στο «Εμιρέιτς»...

Η αποβολή του Μπα, στη ρεβάνς Αρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1, είναι τόσο τραβηγμένη που πιο τραβηγμένη δεν γίνεται. Ο Ισπανός Ντελ Θέρο έβγαλε την πρώτη κίτρινη στο 81' για αγκωνιά και σπεύδει να του βγάλει τη δεύτερη, αν και ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν χτύπησε τη μπάλα κατά του διαιτητή. Είναι εμφανές ότι τέτοιες περιπτώσεις επηρεάζουν τους παίκτες όλης της ομάδας και τους βγάζουν από τον ρυθμό, άρα εύκολα για τα συμπεράσματα ότι ήταν αβαντάζ για την Αρσεναλ. Χώρια που στη συνέχεια ο ρέφερι έσπευσε να δώσει αλλαγή σε πλάγιο άουτ από τον Μπρούμα, στερώντας μια επίθεση. Σα να αγχώθηκε ο Ντελ Θέρο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πάντως, με τον Ζίμπερτ, τον ρέφερι του πρώτου ματς, ο Ολυμπιακός σήμερα δεν θα είχε φτάσει στην περιοχή της Αρσεναλ.

Αίσχος ήταν η διαιτησία του Ντάνιελ Ζίμπερτ στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Αρσεναλ 1-3 στο Καραϊσκάκη. Σα να μην έφτανε που έδινε με το παραμικρό φάουλ στους φιλοξενούμενους, γενικά το... σπρώξιμο στους «κανονιέρηδες» πήγε σύννεφο, απόδειξη ότι το δεύτερο γκολ ήταν δώρο. Ο 37χρονος ρέφερι δεν ντράπηκε και έτρεξε στη σέντρα, αν και ξεκάθαρα ο σκόρερ Γκάμπριελ με τον αγκώνα του έκανε επιθετικό φάουλ στον Εμβιλά. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι η φάση (που ήταν στο 79') εξετάστηκε από το VAR, όπου επίσης ήταν οι Γερμανοί Φριτζ και Στέγκεμαν, όμως μέτρησαν ένα γκολ που έβγαζε μάτια ότι ήταν αντικανονικό. Κανονικά έπρεπε να καλέσουν τον Ζίμπερτ για να το δει.

Η ιστορία επαναλήφθηκε μετά την περσινή «σφαγή» με τη Γουλβς από τον Πολωνό Μαρτσίνιακ, πάλι για τους «16» του Europa League.

Διαβάστε επίσης